Старши треньорът на Левски Ясен Петров се изказа изключително ласкаво за аса на тима Христо Йовов в интервюто си в Спортно шоу Гонг. Петров коментира ролята на опитните Йовов и Александров, а освен това сподели мнението си за тримата холандци в тима.

„Нека се концентрират и да вземат максимума, те имат още какво да дадат на Левски. Когато Христо (Йовов) е на терена и играе на тази позиция, нашият отбор има повече фантазия, музиката е по-интересна. Той се справя добре на тази позиция. Влади (Гаджев) с Христо отдавна играят заедно, синхронът е по-добър, Сержиньо влиза все по-бързо в ритъм”, заяви Петров.

Относно холандското трио в Левски, наставникът коментира: „С тях също бе много интересно, защото Дъстли Мюлдер дойде в края на подготовката в Австрия, Серж дойде по никое време, сега Слори... Те не са водили подготовка с нас. Дъстли и Сержиньо показаха добри изяви, на Слори тепърва се очаква да помага на отбора, всичко е въпрос на време”.

„Те (б.р. холандците) се чувстват изключително добре в нашия отбор. Те преживяха много тежко загубата от Спортинг, близо са до нашата душевност и са изключително големи професионалисти”

Петров похвали и звездата на тима Гара Дембеле: „Трябва да съм искрен, Гара Дембеле е човекът, който впечатлява и който заразява другите, но трябва да продължава така. Гара е изиграл 15 мача, а той до този момент не е влизал в такава серия. Другият, който показа постояннство е Жо. Нашият отбор съм убеден, че има още какво да измъкне като потенциал”.

„Най-голямото желание на всеки треньор е от школата да идват перспективни млди играчи, които да се носят на идеята Левски. От нас се иска резултати, но няма треньор в света, който да има млад играч от школата, да е по-добър от хората, които в момента играят в отбора му, и да не го пусне. Те трябва да се трудят много и когато получават възможност трябва да си оставят задника на терена, за да докажат, че заслужават мястото си”.

Относно факта, че чужденците идват по-подготвени от българските футболисти, пловдивчанинът сподели: „Някой, някъде, в някаква определена възраст, е работил повече с тях. Видя на какво съоражение играхме, виждаш какви инвестиции се правят във футбола, виждаш какви инвестиции се правят, това са неща, които неимоверно вдигат летвата”.

„Искам да напълним отново стадиона, в целия този процес треньорът е някакъв процент от това, което се случва, всички хора, които работят на този стадион, включително чистачките, всички те имат огромна заслуга това да се случи. И дано отново имаме възможност да напълним стадиона”, допълни Петров.