Старши треньорът на Беласица Ивайло Аспарухов обвини своите футболисти след загубата с 0:6 от Черно море, че не желаят да играят. Нещо повече – наставникът заяви на пресконференцията след мача, че футболистите му „не са мъже”, както и че „нямат нищо мъжко в тях, включително достойнство”.

„Просто тези момчета не искаха да играят, говори им се, но те не изпълняват нищо. Може би вече си правят сметки, кой-къде да отиде след края на първенството.

Помежду им има и кавги – карат се, но за мен те са професионалисти и са длъжни да изпълняват треньорските указания. Така никъде няма да успеят. Пак повтарям – те не са мъже! Черно море ни показа как се играе. Не знам какви са причините, че не искат да играят. Не знам, пари ли… питайте ги”, заяви след двубоя Ивайло Аспарухов.

„Пак ви казвам - Левски и ЦСКА не играят за 40 хиляди лева премия. Но да не искат да играят и да се подиграват с техните имена, не мога да си го представя.

Мисля, че Мариян Огнянов се стара, вратарят също имаше добри изяви и това са – от другите не мога да отлича никого, останалите бяха пълна нула”, добави треньорът на Бела.

„Извиняваме се на нашите фенове, че се получават такива грозни мачове. Няма нищо мъжко в тях, няма никакво достойнство. Имам чувството, че нарочно искат да ни вкарат колкото се може повече голове. Не знам питайте ги – Пътников, Софрониев, Бижев. Питайте ги защо не играят”, добави Аспарухов.