Отборът на Черно море победи Беласица с повече от категоричния резултат - 6:0 - и по този начин запази третото си място в класирането на българското първенство.

В среща от 25-я кръг на А група, момчетата на Никола Спасов надиграха по всички параграфи последния в класирането тим. С хеттрик за домакините от Варна се отличи Даниел Георгиев, реализирал и трите си попадения през първото полувреме. След почивката с голове се отличиха Йордан Юруков и Георги Какалов, който вкара две попадения, въпреки че влезе като резерва.

Черно море не позволи по никакъв начин на своя съперник да демонстрира каквито и да било игрови качества, затова и разгромния резултат дойде закономерно на „моряците”. Беласица, на практика, не успя да сътвори почти никакви голови положения.

Още в началото на срещата Черно море показа, че няма намерение да пусне Беласица „да си тръгне с малко” от стадион „Тича”. Във втората минута на двубоя, Дани Георгиев започна рецитала си и след чудесно разиграване с Александър Александров – Алекс, прати кълбото зад голлинията на вратата на гостите за 1:0. Три минути по-късно отново той реализира, но този път след асистенция на Йордан Юруков. Своя хеттрик Дани Георгиев оформи в 34-та минута, като след грешка в защитата на Беласица, полузащитникът успя да заблуди бранителите на гостите и да вкара третия си гол в мача за 3:0.

До края на полувремето Дани Георгиев можеше да покачи резултата. Освен него Миро Манолов от състава на Черно море също можеше да се разпише, но така и не успя да стори това. След почивката обаче точно той уцели гредата на съперниковата врата, но отново топката не премина зад вратаря на Беласица.

В крайна сметка Черно море продължи да доминира на терена. В 63-та минута след пас на капитана Алекс, Йордан Юруков с плътен удар от границата на наказателното поле, направи резултата 4:0. До края на мача влезлият като резерва Георги Какалов довърши Беласица с две попадения. Нападателят, който скоро не бе реализирал за „моряците”, се отпуши с голове съответно в 73-та и 90-та минута на мача.

По този начин, след шестте попадения и трите точки в актива на Черно море, футболистите на Никола Спасов със сигурност ще запазят третата си позиция и след края на настоящия кръг в А група, след като вече имат 47 точки. Беласица пък вече открехна вратата на Б група, тъй като има едва 14 точки след 25 изиграни мача.