Кондиционният треньор на ЦСКА Иван Йовановски се възползва от почивката дадена от старшията Милен Разуканов и взе участие в престижно състазание. Йовановски се прибра в македонската столица в неделя след мача срещу Миньор Перник и взе участие в Скопския полу-маратон. Йовановски тича по улиците на Скопие с жълт екип и номер 333.

Младият специалист, на когото „червените” футболисти дължат огромна част от функционалното си състояние, се представи повече от достойно. Йовановски завърши на 57-мо място, като в надпреварата се включиха професионални атлети от македонски, европейски и американски клубове, а участниците бяха над 250. Общото време на кондиционния спец бе 1 час 39 минути и 25 секунди, като изостана на 24 минути от победителя – Мирослав Комаревич.

Освен македонци в надпреварата се включиха 35 сърби, 13 поляци и представители на САЩ, Румъния, Холандия, Дания, Гърция, Германия, Великобритания, Словения, Белгия, Франция, Швеция, Черна гора, Унгария и Испания. Прави впечатление, че въпреки близостта на маратона до България в него не се включи нито един роден атлет.