Трансферът на ирландския нападател Килиан Шеридън от софийския ЦСКА в елитния шотландски Хибърниън е пред провал, съобщ6ава местната преса.

22-годишният Шеридън изкара едноседмични проби в клуба от Единбург и впечатли мениджъра Колин Колдърууд, но шансовете да се стигне до сделка остават минимални заради сериозни финансови разминавания между страните.

Хибърниън може да си позволи да предложи на ирландеца седмична заплата от около 1500 лири, което обаче е в пъти по-малко от възнаграждението на Шеридан в ЦСКА.

Нападателят има договор с „червените” за още две години, но иска да напусне „Българска армия”, след като не успя да се наложи сред титулярите в първия си сезон в България.

Според „Скотсман” английските Лийдс Юнайтед, Ковънтри Сити и Шефийлд Уензди следят играча и може да му предложат сходни финансови условия с тези в ЦСКА.

Представители на трите английски клуба трябваше да наблюдават Шеридън по време на снощната контрола срещу Барнзли на „Ийстър Роуд”, но мачът беше отменен заради наводнен терен.