Трансферът на Маркиньос от ЦСКА в кипърския Анортозис е блокиран. Новината съобщи пред БЛИЦ вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков. В кипърската федерация очакваха цял ден вчера жълтата карта на бразилеца, за да го картотекират. Шефовете на Анортозис се надяваха да сторят същото и пред УЕФА, за да може Маркиньос да участва в мачовете на тима от Лига Европа. Кипърският клуб и ЦСКА подписаха договор за трансфера, който е на стойност 250 000 евро и в срок от една година. Сега обаче се появи спънка.

“БФС няма да изпрати жълтата карта, докато ЦСКА не изчисти задълженията си. Не става въпрос само за тези към Сливен, но и към всички останали клубове, както и към фирми и държавни учреждения. Блокирани са всички изходящи и входящи трансфери на ЦСКА. Има си закони и правила, които трябва да бъдат спазвани, след като твърдим, че живеем в бяла държава. Това е!”, категоричен беше Лечков.

В ЦСКА още вчера са разбрали за проблема. Оттам гарантират, че всичко ще бъде изчистено в най-скоро време и Маркиньос със сигурност ще играе в Анортозис. Бразилецът е от няколко дни в Кипър и тренира с тима на Станимир Стоилов.

Наши източници заявиха, че самият Мъри е търсил вчера Борислав Михайлов и Наско Сираков за повече подробности относно блокирането на трансфера.