Мениджърът Трайко Соколов, който е с Николай Димитров в Лондон заяви, че младежкият национал се представя на добро равнище по време на кампа с „топчиите”.

„Арсенал отдавна следи Димитров чрез свои хора, които са го гледали на живо. Главният мениджър Арсен Венгер искаше да има поглед върху него. Той държи да види хората, които попадат в плановете на отбора в игрова обстановка. Доколкото моята преценка може да бъде достоверна, Николай се представя на едно добро равнище. Тренира всеки ден с първия отбор, с изключение на веднъж, когато имаха почивка”, разказа за Гонг Соколов.

Агентът от екипа на Лъчезар Танев допълни, че не очаква Димитров да играе в контрола с отбора на Арсенал. Причина за това е сгъстения календар на лондончани.

„Ники тренира с отбора и специалист като Венгер вече е добил впечатления”, каза Соколов.

„Разговаряхме с Арсен Венгер след деня, в който победиха Челси. Тримата бяхме заедно 30 минути. Венгер пита Ники на коя позиция обича да играе. Треньорът беше очарован, че се справя добре с английския”, продължи агентът за Гонг.

„За становище е трудно да се говори. Тук такива неща не се питат. Когато те имат становище, се надявам да ни го кажат. Ще видим, как ще се развият нещата”, обяви бившият футболист на Локомотив София, а сега футболен агент.

„Всички футболисти на Арсенал се държат съвсем естествено. Поздравяват всеки, а към него се обръщат с Ники. Те го приемат за част от отбора, защото знаят, че и много от тях са минали по този път. При тях това се приема за напълно нормално”, каза още специалистът.

„Да ви обяснявам за базата на Арсенал ще бъде трудно. За да се добият впечатления или трябва да го види човек на живо, или да види снимки. Няма такова нещо, аз просто досега не съм виждал подобна база”, отбеляза Соколов.

„Ще видим как ще се развият събитията. Ники тепърва има да показва още по-добър футбол. Има нужните качества и потенциал. Мисля, че в бъдеще той ще играе в такъв голям клуб, не казвам задължително Арсенал, може да бъде и друг. Ще се докаже и бъдещето е пред него”, завърши мениджърът Трайко Соколов от агенцията на Лъчезар Танев.