Един от най-опитните футболисти на Черноморец Бургас и несменяем титуляр в защитната формация на тима Траян Дянков, продължи с още година договора си с бургаския клуб. Сегашният контракт на централния бранител изтичаше в края на сезона.

Силните и постоянни игри на Траян обаче не останаха незабелязани от новото спортно-техническо ръководство на отбора и снощи на капитана бе предложен договор до края сезон 2012.

Главният мениджър на тима Душан Буковац сподели, че е изключително удовлетворен от факта, че опитен футболист като Траян Дянков ще продължи да ръководи едно от стратегическите звена в тима.

Неслучайно защитният вал на „акулите” е най-добре представящият се в родното първенство, а по коефициент е сред най-добрите в европейските шампионати. Именно воден от мисълта за участие в Европа през това лято, спортния шеф на тима поднови контракта на капитана за още година напред.

Самият Дянков веднага след подновяването на контракта сподели, че е изключително удовлетворен от своя нов договор и ще направи всичко по силите си, заедно със своите колеги от защитата и след края на сезона, отборът отново да е с най-добрата защита и най-малко допуснати голове във вратата.

С поредната си стъпка ръководството Черноморец Бургас категорично опроверга за пореден път на практика спекулациите, че отборът през пролетта няма да преследва високите цели, които клубния президент и спортно-техническото ръководство заявиха в началото на Новата година.

Титлата и Купата на страната, както и участието в европейските клубни турнири, остават основни приоритети на бургаския клуб преди започващия сезон.