Кошмарът за Левски продължава! Шампионите записаха безпрецедентна четвърта поредна загуба, след като бяха победени с 1:0 от отбора на Черноморец, който от своя страна продължава страхотното си представяне в А група.

Със спечелените три точки, „акулите” отново се изравниха по точки с ЦСКА на първото място в класирането и с цели 4 пред третия Локомотив София. „Сините” пък са на унизителното 9-о място със скромния актив от 9 точки, придобит от 3 победи и 3 загуби.

На Градския стадион в Ловеч, който домакинства мача заради наказанието на шампионите, Левски отново показа обичайната си напоследък ужасно безлична и бездушна игра, с която късат нервите на своите привърженици. „Сините” владееха ситуацията на терена през по-голямата част от мача, но така и не разбраха, какво да направят с топката и в нито един момент не успяха да затруднят особено вратаря на Черноморец Паскал Борел.

Момчетата на Красимир Балъков от своя страна се бранеха отлично и дебнеха своя шанс, който дойде в 52-та минута, когато Траян Дянков се възползва от грешка на Цветан Димитров и донесе успеха за своя отбор.

През първото полувреме не се стигна до нито едно опасно положение пред двете врати, „сините” опитаха натиск, който обаче се изразяваше единствено в по-продължително задържане на топката и никакви опасни ситуации пред вратата на Борел.

Първият добър шанс за гол в мача се откри пред Черноморец след 50 минути игра. Адриан Фернандес бе намерен отлично от Карбони и останал сам срещу Цветан Димитров не успя да преодолее стража на Левски. След него Живко Миланов опита изстрел, уловен без проблеми от Борел.

В ответната атака падна и единственият гол в мача. Гостите получиха фаул отляво в полето на Левски. Гонсалес центрира в наказателното поле, където капитанът на „акулите” Траян Дянков се извиси над всички и от десетина метра с глава прехвърли Цветан Димитров, който бе излязъл неразчетено напред и остана безпомощен в ситуацията.

След гола, преобладаващи на терена бяха острите сблъсъци, които доведоха до цели 9 жълти картона в мача.

Старши треньорът на Левски Ратко Достанич опита да промени развоя на двубоя, като пусна в игра Георги Христов и Дениран Ортега съответно на местата на Саша Симонович и Христо Йовов, но и този ход се оказа губещ.

В 72-та минута тъмнокожият нападател, който играе при „сините” под наем от Славия, получи отлична топка от Жоазиньо, но останал сам срещу Борел стреля с глава над напречната греда.

В последните секунди на двубоя Георги Христов можеше да донесе поне точка за „сините”, след като получи топката на точката на дузпата, но ударът му бе избит от Борел.

Така „сините” записаха трета поредна загуба в А група и общо четвърта с тази от Виляреал за Лига Европа. Само след 4 дни шампионите приемат на „Георги Аспарухов” италианския гранд Лацио в нов мач от турнира.

Черноморец пък продължава невероятния си старт в първенството. „Акулите” имат актив от 19 точки след 6 победи и 1 равенство и дават сериозна заявка най-малко за място в евротурнирите.

--

Левски – Черноморец 0:1 (0:0)

0:1 Траян Дянков 52’

Левски: Цв. Димитров, Миланов (Н. Димитров 77’), Рабех, Бензукан, Вагнер, Сърмов, Симонович (Христов 60’), Бардон, Зе Соарес, Йовов (Ортега 69’), Жоазиньо

Резерви: Василев, Топузаков, Минев, Балтанов

Старши треньор: Ратко Достанич

Черноморец: Борел, Зайц, Дянков, Бонев, Стоимирович (Чиликов 90’), Старокин, Цонков, Марсио, Карбони (Дуду 69’), Гонсалес, Фернандес (Дяков 81’)

Резерви: Стоянов, Терзиев, Тошев, Симеонов

Старши треньор: Красимир Балъков

Жълти картони: Сърмов, Бардон, Зе Соарес, Ортега; Дянков, Старокин, Цонков, Карбони, Дуду

Съдия: Александър Костадинов

Стадион: Градски, град Ловеч