Изключително слабият състав на Левски допусна поредна загуба и може да се прости и с шансовете да играе в Топ 6 от пролетния полусезон. "Сините" паднаха с 1:3 от Славия на стадиона в "Овча купел", като играта им в защита беше безобразна. 

Джереми Манзоро направи мача на живота си и реализира хеттрик за успеха на "белите", а Валери Домовчийски вкара единствения гол за символичните гости от дузпа. Така най-старият столичен отбор взе първа победа над този съперник от 11 години насам. 

Иначе при първия удар към вратата на "белите" французинът откри преди почивката. Малко след това пък защитникът Аймен Белаид по изключително глупав начин си изкара червен картон и направи задачата на тима си много тежка. 

И все пак Домо изравни от дузпа, но последваха два нови гола на Манзоро и трагичното представяне на Левски се увенча със заслужена загуба. В края и Диего Фераресо от състава на Славия беше изгонен, но това не повлия на резултата. 

Иначе мачът започна с натиск на "сините". Те бяха по-активни, като Луис Педро по левия фланг и Роман Прохазка по десния създаваха доста главоболия на защитата на "белите". Това обаче рядко водеше до големи опасности пред Георги Петков. 

Педро, Божидар Краев и Валери Домовчийски опитваха удари, които обаче така и не намираха очертанията на вратата. В средата на полувремето славистите също погледнаха по-смело напред, но така и не отправиха удар към вратата на Пламен Илиев. 

Най-чистото положение за левскарите преди почивката се откри в 30-та минута. Тогава Луис Педро беше намерен зад защитата и се озова очи в очи с Георги Петков. Той обаче тръгна да го прехвърля и да търси подаване, с което пропиля страхотната възможност. 

Развръзката за тази част беше оставена за минутите точно преди почивката. Първо в 42-та минута Аймен Белаид си изкара невероятно глупав жълт картон за оспорване на съдийско решение за тъч в половината на Славия. 

Малко след това Пламен Крумов също по доста глупав начин фаулира Радослав Василев пред наказателното поле на Левски и реферът Георги Кабаков даде пряк свободен удар. От него Джереми Манзоро в 44-та минута със страхотно изпълнение не остави шансове на Пламен Илиев и откри резултата с първия удар на тима си в очертанията на вратата на противника. 

Задачата на "белите" се улесни още повече в добавеното време на първата част. Тогава след едно центриране Аймен Белаид вкара топката в мрежата. Кабаков първоначално призна гола, но после го отмени и даде втори жълт картон на тунизиеца. Впоследствие се оказа, че защитникът е играл с ръка и така остави тима си с човек по-малко за цяло полувреме и при гол пасив. 

След почивката "белите" окрилени от численото си превъзходство пробваха да вкарат и втори гол, с което да убият интригата. Радослав Василев на два пъти не беше точен, като втория път излезе сам срещу Пламен Илиев, но стреля право в него. 

Левскарите не се отказаха, но трудно стигаха до ситуации. Все пак в 54-та минута "сините" стигнаха до голово положение. Тогава влезлият като резерва Мирослав Иванов нахлу в наказателното поле и беше препънат от Димитър Везалов. 

Нарушението беше безспорно, като домакините претендираха, че няма такава, но беше очевидно, че нарушение има и то приключва в наказателното поле. От 11-те метра Валери Домовчийски беше безпогрешен и изравни за 1:1. 

Четири минути след това Домо имаше шанс да направи обрата пълен, като беше намерен зад защитата от Мигел Бедоя, но ударът му беше слаб, а Луис Педро не успя да засече топката в мрежата, въпреки че налиташе към далечната греда. 

Славистите бяха по-свежият отбор и използваха контраатаките като перфектно оръжие срещу унеслия се напред противник. И при една от тях "белите" поведоха с 2:1. Това стана в 68-та минута. 

Тогава най-добрият на терена Джереми Манзоро навърза цялата защита на Левски и стреля от границите на наказателното поле. Пламен Илиев позволи топката да влезе в мрежата му, въпреки че тя беше по земята и в центъра на вратата му - 2:1.

След това "сините" се хвърлиха в хаотичен натиск, а славистите контраатакуваха перфектно. Манзоро и Карлос Фонсека имаха шансове да направят резултата и по-голям, но се засуетяваха в последния момент. 

От Левски единствено Мигел Бедоя и Мирослав Иванов имаха някакви шансове, но и те не бяха концентрирани. А контрите на "белите" продължаваха да са убийствени и да носят опасност, но някак защитата на Левски се справяше и не допускаше удари към слабия Пламен Илиев. 

Едно от най-чистите положения за изравняване се откри пред Валери Домовчийски в 81-та минута, когато Мигел Бедоя центрира към него, но той се засуети и не можа да намери топката, която беше избита от защитник. 

Малко след това и Диего Фераресо беше изгонен за втори жълт картон, но това не се отрази на резултата. Напротив, контрите на Славия и безобразната игра на Левски в защита нямаше как да не доведе и до трето попадение. И то падна в 86-та минута, а негов автор беше отново Джереми Манзоро. 

При поредната контра Кире Ристевски нахлу, при центрирането Карлос Фонсека се спъна в топката, но тя попадна на крака на Манзоро, който от няколко метра нямаше как да сбърка и вкара за 3:1. 

До края мачът се доиграваше, като "белите" дори можеха да качат дезориентирания си съперник дори и на по-голям разгром, но, меко казано, разконцентрираната защита на "сините" поне вече се справи. 

Така Славия взе победата в последния мач за 2014 г. и ще зимува спокойно над чертата на изпадащите. Левски пък може да остане извън Топ 6 след поредния си провал след слаба игра, защото остава с 28 точки, но може да бъде изпреварен от Черно море или Ботев.