Помощник-треньорът в Левски Елин Топузаков заяви, че отборът заслужено е загубил от Ботев Пловдив в първия си мач от А група за новия сезон. „Сините“ откриха резултата при гостуването в Пловдив, но след червен картон на Гари Родригес и два гола на Тодор Неделев след почивката стартираха шампионата със загуба 1:2.

„Имахме шанса да поведем рано-рано в мача. Без да обвинявам Гари Родригес за постъпката, да останеш с човек по-малко срещу отбор като Ботев е тежко. През второто полувреме ни беше трудно да се отбраняваме и се пропуквахме. Ботев стигна до няколко стопроцентови положения и си ги вкара. С оглед на показаното и след като играхме с човек по-малко, смятам, че заслужено ни победиха“, сподели Топузаков.

„Мисля, че трябва играчите да се концентрират върху самия футбол. В съвременния футбол се използват различни прийоми и провокации. Трябва да си вземем поука, но това преди всичко е въпрос на характер и манталитет.“

Топузаков разкри, че на него и на Мариян Христов им предстои среща с ръководството, на която ще стане ясно дали ще продължат работа в клуба. „Имаме среща утре с ръководството и тогава ще се реши“, обясни той.

Ето какво сподели още асистент-треньорът, който води Левски в мача:

"Искам да честитя победата на Ботев. Те не престанаха да търсят обрата въпреки ранния ни гол и в крайна сметка успяха. Имаше и някои наши грешки, нормално беше някъде да се пропукаме и да дадем шансове на противника."

"С оглед на резултата, червеният картон бе по-скоро с ключово значение. С оглед играта преди картона мога да кажа, че се бяхме групирали в нашата третина и оставяхме прекалено много пространства на Ботев. Има си вътрешен правилник, но това е решение на ръководството."

"Бяхме добре запознати с играта на Ботев. При положение, че те нямат изявен таран, заложихме на централна двойка защитници Старокин-Ангелов поради простата причина, че са по-активни, по-бързи от хората, които преди това участваха в мачовете."