Ботев Пловдив се наложи с 2:1 над Левски в първия кръг на А група, и загря добре за реванша срещу Зрински Мостар в Лига Европа през седмицата.

Левски поведе през първото полувреме, но след почивката почти собственоръчно, Тодор Неделев обърна резултата с два прекрасни гола. Ботев игра 55 минути с човек повече, след като голмайсторът на гостите Гари Родригес бе изгонен, и успя да оползотвори численото си преимущество по най-добрия начин. „Канарчетата“ имаха и по-добрите положения в двубоя, докато „сините“ пак имаха проблем в завършващата фаза на играта, и направиха груби грешки в защита.

Още в петата минута падна гол за Левски - Гари Родригес стреля от 27-28 метра, топката тупна пред Адам Стаховяк, след това се удари в гредата, и влетя в мрежата.

ВИДЕО: Уникален Тодор Неделев обърна Левски, Ботев се надъха за Зрински

източник: LAP.bg

Двата състава си размениха по няколко удара към вратарите в следващите минути, без особени опасности. Неделев още през първото полувреме загатна, че може да избухне, като покриваше голям периметър, и изпълняваше всички статични положения.

Решаващ миг настъпи в 35-та минута, когато Гари Родригес бе изгонен, след като бутна без топка Веско Минев, който без съмнение провокира съперника си, а след лекото бутане, се хвърли артистично на терена, и изпроси картона за холандеца.

ВИДЕО: Уникален Тодор Неделев обърна Левски, Ботев се надъха за Зрински

източник: LAP.bg

В самия край на първото полувреме дойде и най-доброто положение за Ботев до този момент, когато Мариян Огнянов от пет-шест метра успя да стреля, но Ангелов блокира удара му.

Второто полувреме мина при тотално надмощие на пловдивчани. В петата минута след подновяването на играта Домовчийски свали една топка към малкия пеналт, там Грънчаров опита да отклони във вратата, и застаналият на гол линията Кевин Бру бе последната преграда.

В 57-та минута Тодор Неделев вкара първия си страхотен гол, за да изравни резултата.

Младият футболист направи за смях първо Нуно Пинто, след това Старокин, влезе в наказателното поле и стреля по диагонала, Пламен Илиев също не успя да се намеси добре, и топката влетя в мрежата му, след като се удари и в далечната греда.

ВИДЕО: Уникален Тодор Неделев обърна Левски, Ботев се надъха за Зрински

източник: LAP.bg

Бившият играч на Левски Валери Домовчийски имаше две други отлични ситуации след това, да изведе Ботев напред, като удари и греда в 68-та минута.

Пет минути по-късно и Левски имаше добра възможност за гол, Мюлдер центрира, Лопес пропусна топката, и тя стигна до непокрития Рамос, който стреля, но Адам Стаховяк спаси вратата си.

В следващата атака на „канарчетата“, Неделев отново матира „синята“ защита. Той навлезе в пеналта отдясно, и стреля изключително технично и силно, не остави шанс на Илиев за 2:1.

Неприятното за Неделев се случи десетина минути по-късно, когато напусна терена, накуцвайки с десния крак. В Ботев могат да се надяват да няма сериозен проблем, за да може изгряващата им звезда да е на линия за реванша от Лига Европа в четвъртък.

В добавените минути към редовните 90 Левски можеше да стигне до точката, след центриране отляво на Нуно Пинто, което Жоао Силва не успя да засече, а топката за малко не достигна до притичалия Йорданов.

Така Ботев стигна до пълен успех след пълен обрат срещу Левски, и поведе класирането в А група за новия сезон.

ВИДЕО: Уникален Тодор Неделев обърна Левски, Ботев се надъха за Зрински

източник: LAP.bg