Наставникът на Ботев Враца Тони Здравков изрази съжаление след домакинската загуба от Черноморец във Враца. Бургазлии се наложиха с 2:0 и утежниха допълнително положението на Ботев, който се бори за оставане в елита.

„Изиграхме едно плахо първо полувреме, изпъстрено с много напрежение в нашите футболисти. Въпреки всичко можехме да открием рано резултата, ако Иван Коконов беше отиграл по-правилно топката. След това допуснахме две или три грешки в защита и оттам съвсем закономерно получихме и гол“,коментира Здравков.

„През второто полувреме играхме по съвсем различен начин. Търсихме гола от първата до последната минута. Създадохме доста положения пред вратата на Черноморец, но не можахме да реализираме нито едно, което е проблем. Ако бяхме изравнили, щяхме и да победим. Това казах на момчетата на почивката.“

„За съжаление загубихме един мач, в който не трябваше да губим точки. Малшансът през второто полувреме и липсата на голмайсторски умения ни попречиха. Прз първото полувреме правихме елементарни грешки, което пак казвам, отдавам на напрежението в нашите футболисти“, каза още той.