Отборът на Черноморец постигна победа с 2:0 като гост на Ботев във Враца. Възпитаниците на Димитър Димитров се възползваха отлично от малкото си създадени положения в мача и след голове на Преслав Йорданов и Гаел прибавиха нови три точки към актива си. Така „акулите“ утежниха допълнително положението на врачани, които се борят за оцеляването си в елита.

Наставникът на гостите имаше сериозни проблеми в състава си и се наложи да започне срещата само с четири резерви, един от които бе вратар. Проблемите за гостите продължиха и след първия съдийски сигнал. Черноморец трябваше да извърши принудителна смяна още в 18-ата минута, когато Лорис Арно получи контузия и не успя да продължи срещата, а на негово място се появи Преслав Йорданов.

Именно нападателят успя да открие за Черноморец в продължениетона първото полувреме. След центриране от корнер, Йорданов засече топката в мрежата за 1:0.

Втората част започна с натиск за домакините, които обаче не съумяха да затруднят сериозно Стоян Колев. Противно на логиката, Черноморец съумя да стигне до втори гол при една от редките си атаки към вратата на Ботев. Балджийски пое топката отдясно и центрира топката в наказателното поле, където Гаел с гръб я прати във вратата и реши всичко в мача.

Въпреки загубата Ботев остава на 11-то място във временното класиране, но с мач повече от преките си конкуренти за оцеляване в А група. Врачани имат 21 точки в актива си. Черноморец остава шести с 37 пункта.