Старши треньорът на Левски Тони Здравков заяви, че много силни 20 минути през второто полувреме са донесли победата на „сините” с 3:1 срещу Локомотив Мездра. Шампионите губеха с 0:1 на почивката, но с три попадения между 50-та и 66-та минута направиха обрат.

„Много силни 20 минути през второто полувреме. Това е обликът на отбора, които трябва да вижда публиката. Не че първото полувреме бяхме разконцентрирани, но допуснахме грешки, съответно ни отбелязаха гол,” коментира веднага след края на срещата наставникът.

„Недопустима е тази грешка, първо която е случи в средата на терена, а оттам и излизането срещу Георги Петков. Тези неща трябва да бъдат изчистени и повече да не се повтарят. Не съм си позволявал за толкова години да коментирам съдийството, няма да го направя и днес”, добави след края на мача наставникът.

„Това, че нападатели изпуснат, а други вкарват - не е лошо, по-страшното е, ако никой не вкарва. Дарко Тасевски раздвижи много играта, умело задържаше топката, подаваше на време. Доволен съм. Ние нямаме право да рискуваме здравето му, върнете се назад и си спомнете колко време не е играл. Въпросът е във времето, в което е на терена да е пълноценен. Отборът ще бъде пределно мобилизиран да играе в следващия си мач. Започваме отсега да мислим за мача със Залцбург. Утре ни предстои възстановителна тренировка и може да има леки проблеми”, добави още Здравков.

„Не, не сме пазили никой от играчите. Може би само със Зе Соарес се получи така и понеже знаете, че Телкийски няма право да играе в Лига Европа, Зе Соарес ще играе в мача в четвъртък. Контролирахме топката, почти не допускахме наивни грешки, и това е добре, дано така продължи,” добави той.

„Аз от пейката видях игра с ръка, но съдията може да не е видял, или да не е преценил, че не е умишлено,” коментира Здравков за спорна ситуация, при която играчите на Левски искаха дузпа.

„С оглед на това, че не е играл дълго официални мачове, сме доволни, пак вкара гол, има какво още да се желае, но това идва с времето,” каза Здравков за Еньо Кръстовчев. „Дарко има сили да играе 90 минути, но друг е въпросът на какви обороти. Когато един човек е уморен, трудно взима най-добрите решения.”