Левски записа втора поредна победа в шампионата, за първи път след двата успеха на старта на сезона в А група. „Сините” обаче отново потрепериха в съблекалнята, след като обърнаха Локомотив Мездра насред „Герена” от 0:1 до крайното 3:1.

Резултатът откри Борислав Хазуров в 40-та минута, но през второто полувреме футболистите на Левски заиграха още по-добре, и в пет минути след почивката Седрик Бардон изравни. В 64-та минута Георги Сърмов реализира попадение, с което изведе „сините” напред, а две минути по-късно Еньо Кръстовчев оформи крайния резултат.

Двубоят на стадион „Георги Аспарухов” премина пред погледа на бившите наставници на Левски Вячеслав Грозни и Станимир Стоилов.

Най-добрият в състава на домакините Седрик Бардон получи жълт картон, което ще го извади от следващия мач на Левски от "А" група. В игра обаче се завърна Дарко Тасевски. Македонецът влезе на почивката и бе в основата на обрата за домакините.

При студеното време и след минута мълчание в памет на починал фен на Левски срещата започна равностойно, но по-добрите положения бяха за гостите от Мездра след редица грешки на Виктор Генев. Те дори успяха да открият резултата в 40-ата минута, когато Цветан Зарев изведе Борислав Хазуров сам срещу Георги Петков и нападателят на Локомотив вкара за 1:0.

От този момент започна силен натиск на Левски, но Виктор Генев в края на първата част и Христо Йовов в началото на втората порпуснаха да изравнят. В 49-та минута Живко Миланов дори уцели греда, но само минута по-късно "сините" стигнаха до равенство. Христо Йовов подаде към Еньо Кръстовчев в центъра на наказателното поле на гостите, но неговият удар бе блокиран. Топката все пак попадна в Седрик Бардон, който разстреля Христо Иванов отблизо за 1:1.

Левски бе пълен господар на терена до края на мача и въпреки множеството пропуски, все пак успя да стигне до два гола. В 64-та минута Йордан Милиев свали отлично топката към Георги Сърмов в наказателното поле на Локомотив, а халфът на "сините" стреля силно в близкия ъгъл за 2:1. Само две минути по-късно бранителят на гостите Станимир Господинов пусна успореден пас в средата на терена, но Еньо Кръстовчев пресече топката. Останал сам срещу Иванов нападателят не сгреши и оформи крайното 3:1 в полза на Левски.

Победата изкачи Левски до пето място в класирането, с 16 точки. Локо Мз е с 12 точки на 12-та позиция.