Старши треньорът на Левски Тони Здравков коментира последната проверка на „сините“ срещу Урал. „Доволен съм на 50%. През първото полувреме бяхме доста мудни и бавни в играта с топка. През втората част играчите се движеха много по-добре и стигнахме до доста ситуации. Вкарахме попадение, но и пропуснахме. Готови сме за мача със Славия, имайки предвид работата, която свършихме тук. Не съм доволен само от резултатите в контролите, защото когато човек губи, не може да е доволен. Допуснахме много леки голове, а по същия начин пропуснахме да отбележим. В последните две контроли отборът показа стабилизиране на играта във фаза защита. Говоря като отборна игра. Съвсем естествено е да сме готови със стартовите 11, ако всички са здрави“, каза пред Гонг треньорът на Левски.

„Не познавах Бастос преди да дойде тук. Единствената ми информация бе от мачовете, в които съм го наблюдавал. Втори ден е тук при нас и имам възможност да комуникирам с него. Плюс е, че говоря португалски, което предполагам, че това ще му помогне. Ще му трябват 10-12 дни, за да се уредят документите му. Става дума за работната виза и т.н. През това време той трябва да се подготви и да покаже качествата, които притежава в мачовете“, продължи Здравков.

„Още в самото начало заявих, че ако може да вземем Божинов, ще съм доволен. Познавам го от доста малък, всички в България му знаем качествата. Той ще е от полза на Левски, то се видя и в тези мачове. Единственият проблем е, че ще трябва да се натоварва повече по време на мачовете, за да влезе във форма и да издържа повече минути. Той пропусна доста време в последните месеци и това дава своето отражение“, обясни положението с Валери Божинов треньорът на Левски.

„Винаги съм държал, когато играем да побеждаваме. В случая не се получи. Не е никакво оправдание, че сме играли със сериозни отбори, някои от тях шампиони на своите страни. Не сме подхождали със страх, искахме да играем срещу силни опоненти в контролите. Не сме желали да играем с леки противници, за да си вдигаме самочувствието. Бих се притеснил, ако отборът не побеждава в първенството. С тези футболисти, които притежаваме, трябва да намерим верния път още срещу Славия“, завърши Здравков пред Гонг.