Левски завърши своята зимна подготовка с реми. „Сините“ направиха 1:1 срещу предпоследния в Русия Урал. Момчетата от „Герена“ показаха две лица в мача. През първата част действаха слабо, но след почивката бяха по-силни и пропуснаха да стигнат до успеха.

Тони Здравков започна в състав, който е доста близък до евентуалния титулярен срещу Славия след седмица. Извън 11-те бе Мюлдер, който е наказан за срещата с „белите“. Мачът бе наблюдаван от Рафаел Бастос, който все още е назад с подготовката. „Сините“ стартираха с Пламен Илиев, Пламен Крумов, Аймен Белаид, Павел Чмовш, Орлин Старокин, Владимир Гаджев, Кевин Бру, Борислав Цонев, Ларсен Туре, Мирослав Иванов и Валери Божинов. Част от титулярите разочароваха през първата част, а след почивката играта на Левски бе доста по-смислена.

Двубоят между Левски и Урал започна с лек превес за руснаците, които са предпоследни в местното първенство. В 5-та минута Азеведо стреля, но ударът му мина далеч над вратата на „сините“.

В 17-та минута съставът на Урал стигна до фаул пред вратата на Левски. Зад топката застана Хожин, но стреля прекалено силно и в аут. Българите отвърнаха с първата си добра атака в мача. Божинов подаде към Мирослав Иванов, който излезе сам срещу вратаря, но стреля в неговото тяло и топката излезе в корнер. След него топката достигна до Боби Цонев, а младокът стреля в страни от вратата на Урал.

В 27-та минута Ерокин стреля мощно в очертанията на вратата, но Пламен Илиев отрази удара. Малко по-късно Александър Ерокин наказа „сините“ след като получи чудесен пас в наказателното поле и от удобна дистанция направи Илиев безпомощен.

Последва игра в центъра без нищо интересно пред двете врати. „Сините“ не успяха да организират опасни атаки, а руснаците бяха видимо доволни от резултата. Така първото полувреме завърши с аванс за Урал – 1:0.

На почивката Тони Здравков направи няколко рокади. Терена напуснаха Пламен Илиев, Ларсен Туре, Мирослав Иванов и Павел Чмовш. Техните позиции заеха Блажевич, Даниел Димов, Димитър Макриев и Станислав Ангелов.

В 47-та минута Валери Божинов, който днес има рожден ден, показа своята класа и реализира за 1:1. Чудесна асистенция му направи Боби Цонев, който напредна и пусна хитро към тарана, а Божинов не сгреши сам срещу стража на Урал и със силен удар вкара гол.

Един час след първия съдийски сигнал Левски пропусна да поведе в резултата. Владимир Гаджев се впусна по левия фланг и центрира много точно, а Димитър Макриев стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

Голмайсторът на „сините“ Валери Божинов напусна терена в 61-та минута. Позицията му бе заета от Цветан Генков, който се възстановяваше известно време от грип, който му попречи да направи силна подготовка.

В рамките на няколко минути Левски пропусна две възможности. Първо,Станислав Ангелов пусна майсторски пас към Генков, който обаче не овладя достатъчно добре и вратарят хвана топката. В 65-та минута Кевин Бру се пробва да вкара от 20 метра, но за негово съжаление топката мина на половин метър в страни от вратата на Заболотний.

Урал отговори с опасно центриране в наказателното поле на българите. Горан Блажевич се размина с топката, но Гогниев не успя да се справи и пропусна добра възможност.

Четвърт час преди края на спаринга в Кипър Цветан Генков пропусна да завърши чудесна атака на българите. Станислав Ангелов подаде умело към Крумов, който центрира от движение към Генков. Последният обаче стреля в тялото на вратаря и пропусна да даде аванс на Левски.

Станислав Ангелов също пробва мерника си. Топката му бе подаде след корнер, но ударът на Пелето мина на метър на сглобката на вратата.

Урал също опита да стигне до пълен успех, но Ерокин пропусна да се разпише с глава. Междувременно Тони Здравков извади от терена Гаджев, Борислав Цонев и Кевин Бру, а на терена се появиха Ради Цонев, Мики Орачев и Пламен Димов.

До края на срещата двата тима не създадоха чисто положение и завършиха наравно 1:1. В Кипър футболистите на Тони Здравков записа три загуби и два хикса. „Сините“ се прибират в София утре и ще се готвят за двубоя със Славия.

Левски - Урал 1:1

0:1 Ерохин (34)

1:1 Божинов (47)

Левски: Илиев (46-Блажевич), Крумов, Чмовш (46-Д.Димов), Белаид, Старокин (84-Орачев), Гаджев (78-Р.Цонев), Брю, Б.Цонев (82-П.Димов), Туре (46-Ангелов), Иванов (46-Макриев), Божинов (61-Генков)

Урал: Заболотний, Хозин, Герасимов, Белозьоров, Данцев, Лунгу, Фидлер, Ерохин, Азеведо, Коман, Гогниев