Левски пое не една, а цели две глътки въздух. „Сините“ успяха да надигнат глава след позорното дерби срещу ЦСКА. Победите над пловдивските тимове са на път да бетонират „сините“ в първата седмица. На този етап – толкова.

Двата двубоя бяха различни. Срещу Ботев на „Герена“ Левски направи чудесно второ полувреме. В Пловдив можеше да надиграе далеч по-убедително Локомотив, но отборът не игра особено мъдро. „Сините“ не се възползваха от численото си предимство и трепериха в края на срещата. Отборът влезе добре в мача, но не демонстрира постоянен контрол над събитията.

Твърде рано е да се правят някакви генерални заключения, но е факт, че Тони Здравков е започнал да „слага обувките“ на Николай Митов. Бившият треньор на „сините“ вдигна един потиснат тим. Задачата на Здравков изглежда още по-сложна. Тимът не е просто затормозен, ами направо е смазан след куп провали. Прави чест на целия треньорски екип, че се е хванал на това бурно хоро. Мисията е само за храбри левскари...

Триото Здравков, Топузаков и Христов извади на показ няколко „отписани“ футболисти. Срещу „канарчетата“ Левски излезе с Вутов и Боби Цонев, което е ясното послание, че младите ще получават шанс. На безобразния терен в Пловдив, Здравков отново изненада със състава. В халфовата линия отново бе Орлин Старокин, а сензацията бе присъствието на Пламен Димов. Левски е с нова система 4-4-2 /с ромб в средата/, която сякаш води до повече положения пред противниковата врата.

Другата новост е тоталното игнориране на спорния испанец Алехандро Перес. Юношата на Хетафе е прекалено муден, а наличието на двама българи пред вратаря помагат при комуникацията с Горан Блажевич, или поне така би трябвало да бъде.

Диригентската палка е в ръцете на Гаджев, който е безспорния номер едно на терена. Не е изключено причината да е в новата схема, но е факт, че националът блести и играе разумно. Всеки един треньор в Левски не се отказва от Гаджев, което е достатъчно оценка за футболните му възможности.

Към днешна дата в Левски се забелязва съживяване и успокояване, което е плод и на работата, която върши треньорското ръководство. Тони Здравков се отличава като добър психолог, а и по това си прилича с Николай Митов. Поведението на двамата е много различно, но те са от „синьото котило“. Бившият треньор на Левски правеше шоу на пресконференциите, докато Здравков е по-сдържан. На този етап води мачовете без излишни емоции.

След уволнението на Йоканович, събличането и прогонването на Петев, оставките на Тонев и Сираков, в Левски нямаха голям избор освен да заложат на хора, които са готови да помогнат дори от сън да ги вдигнеш. Христо Йовов изглежда целеустремен и мотивиран да „вдигне“ Левски. След фиаското с ЦСКА нещата бавно се стабилизират, поне до следващата издънка, която рано или късно ще стане факт с наличния потенциал. Бижутера е длъжен да гледа няколко хода напред, иначе провалът е гарантиран.

До този момент Тони Здравков направи нещо, което Йоканович не успя. Победи два отбора от първата седмица. Специалистът има възможност да се намърда в обувките на Ники Митов, който изживя два чудесни месеца в Левски, макар и последвани от пагубно загубената титла. „Сините“ могат да се надяват, че Здравков ще запали фитила, но няма да го изгори толкова бързо. Ключовият момент са предстоящите трудни мачове в първенството и най-вече битките с ЦСКА за Купата на България.