Отборът на Левски успя да се наложи над Локо Пд с 3:2 в зрелищен мач от 15-я кръг на А група. Двубоят бе белязан от доста напрежение, както и от някои спорни съдийски отсъждания, като на няколко пъти тимът от Герена излизаше напред в резултата, а Локо Пд изравняваше. Головете за Левски бяха дело на Владимир Гаджев, Гари Родригес, от дузпа, и Цветан Генков. За състава на Александър Станков точни бяха Дани Кики и Стелиос Илиадис.

С този успех Левски взе пълен реванш от пловдивските тимове, след като в миналия кръг победи с 1:0 и Ботев Пд. Припомняме, че в началото на сезона двата състава от града под тепетата победиха Левски. Ботев се наложи като домакин с 2:1, а Локо Пд записа успех с 2:0 на „Георги Аспарухов“.

Днешният двубой се игра пред празните трибуни на стадион „Локомотив“. Причината за тишината на стадиона в парка Лаута бе наказание за домакините за инцидент с публиката по време на шампионатната победа над ЦСКА с 1:0 през изминалия кръг.

Двубоят започна добре за „сините“ от София, които излязоха напред в резултата още в 9-ата минута. Левски получи право да изпълни фаул от ляво по атаката си. Гаджев застана зад топката и с чудесен изстрел от сериозна дистанция прехвърли Йордан Господинов и откри за 0:1.

Смърфовете не можаха да минат път на Левски, сините биха и изпревариха Мъри и Ботев

източник: LAP.bg

Радостта на тима от стадион „Георги Аспарухов“ обаче не продължи дълго. В 13-ата минута равенството бе възстановено. Мартин Камбуров овладя добре на границата на наказателното поле между двама бранители на Левски, върна към Дани Кики, който с плътен удар не остави шанс на стража на „сините“ Горан Блажевич - 1:1. Последваха минути, в които двата тима си размениха по още няколко атаки, но така и не стигна до реална голова опасност, а в 23-ата минута Александър Станков бе принуден да прави принудителна смяна. Капитанът на пловдивчани Александър Тунчев получи травма и стана ясно, че няма да може да доиграе мача. Неговото място бе заето от Валери Георгиев, който взе и капитанската лента. В 37-ата минута Аймен фаулира грубо Дъстли Мюлдер от дясно по атаката на Левски, а главният съдия Александър Костадинов отсъди фаул и вдигна жълт картон на играча на „смърфовете“. Вутов застана зад топката, но след изпълнението, топката излезе в аут. „Черешката на тортата“ за това полувреме дойде в последните минути и по-конкретно в даденото от съдията 2-минутно продължение. В 45-ата минута Дъстли Мюлдер получи хубаво подаване и излезе сам срещу Господинов, той стреля, но вратарят отрази. Последва разиграване в наказателното поле на домакините и играч на Левски отправи нов удар, а влезлият като резерва Валери Георгиев изчисти с ръка топката от голлинията. За тази постъпка, бранителят, който имаше и жълт картон, бе изгонен с директен червен картон, а главният рефер Александър Костадинов посочи бялата точка. Гари Родригес изпълни 11-метровия наказателен удар и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Господинов за 1:2.

Смърфовете не можаха да минат път на Левски, сините биха и изпревариха Мъри и Ботев

източник: LAP.bg

С подновяването на играта Левски опита да натисне съперника си, който макар и с човек по-малко, бе равностоен. Левскарите проведоха няколко атаки, като в 52-ата минута Влади Гаджев пусна хубав пас към Нуно Пинто, който центрира от ляво към Генков, който обаче остана под топката. В 57-ата минута влезлият като резерва Станислав Ангелов пусна с едно докосване към Генков, който на свой ред продължи към Орлин Старокин. Последният опита силен удар, който обаче мина на сантиметри от десния стълб на вратата на Локо Пд. В 60-ата минута след центриране от корнер на Гаджев от дясно на вратата на Господинов, Генков остана под топката, а Даниел Димов отправи удар с глава, който обаче мина на сантиметри от левия стълб на вратата на домакините. В 73-ата минута Камбуров стреля от фаул от ляво, но ударът му срещна построената стена.

В крайна сметка усилията на Локо Пд да изравни бяха възнаградени. В 74-ата минута Крис Гади напредна от ляво по атаката на „смърфовете“, центрира почти успоредно на голлинията, където връхлитащият Стелиос Илиадис отправи удар, който обаче срещна тялото на бранител на Левски. При добавката гръцкият играч не сгреши и направи 2:2. Малко след гола Камбуров пусна хубаво към Гади, който стреля, но неточно.

Смърфовете не можаха да минат път на Левски, сините биха и изпревариха Мъри и Ботев

източник: LAP.bg

В 85-ата минута Генков бе изведен добре и се разписа за 2:3, като оформи крайния резултат и донесе трите точки за тима си.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

С успеха Левски се изравни по точки с Ботев Пд, като двата отбора имат по 25. „Сините“ са на 5-о място, а „канарчетата“ са позиция назад, заради по-лоши показатели в директните двубои. Локо Пд е 3-и с 28 пункта. В следващия кръг Левски посреща Пирин Гоце Делчев, а Локо Пд ще направи визита на Берое.