Старши треньорът на Левски Антони Здравков потвърди лично, че подава оставка и скоро ще се чуе със собственика на тима Тодор Батков, за да му съобщи решението си. Като основни причини наставникът посочи слабите резултати на тима, както и непрофесионалното отношение на част от футболистите.

„Останах разочарован, да използвам тази по-мека дума, но не от действията на управлението. Ситуацията, в която се намирам, стана твърде сложна. Понеже страшно много обичам Левски и заради лошите резултати, които постигаме под мое ръководство, както и заради лошото здравословно състояние на баща ми, който обича клуба не по-малко, аз също не се чувствам добре. Сега ще говоря с г-н Батков по телефона и ще му кажа, че с хора, които не доказват футболните си качества до последния момент, аз не мога да работя и си тръгвам“, каза Здравков.

„Контузиите и наказанията оказват влияние, но затова Левски дава заплати не на 11 човека, а на 25. Тези, които влизат на терена, са длъжни да оправдаят своето присъствие в Левски. Това по никакъв начин обаче не оправдава отпадането ни от турнира и загубата от Ботев. За този мач конкретно трима-четирима (не са се раздали докрай – б.р.), но няма да назовавам имена.“

„Предаден лично аз не се чувствам, говорим за отношение на терена от професионалиста. Преди мене имаше други треньори, след мен също ще има. През последните години се смениха 7-8 треньори, но футболистите, макар и не всички, продължават по същия начин“, допълни специалистът.