Наставникът на Левски Антони Здравков пое вината за загубата от ЦСКА. Според него, неспособността на нападателите да вкарват голове е негова и на екипа му.

"В последните 20 минути се почувства умората у нас. Не съм съгласен, че нашите футболисти не се представиха на ниво.

Треньорът е виновен, щом не можем да вкараме. Вината е изцяло в мен. Нормално е да се търси причината изцяло в мен.

Допускаме гол в последните секунди, при положение, че Ларсен Туре не си покрива човека. Това е тотална липса на професионализъм", отчете специалистът.

„Аз не съм човек, който пречи на Левски. Много добре осъзнавам каква е ситуацията. В момента, в който някой каже, че Левски има нов треньор, от моя страна няма да има никакви проблеми. Няма да търся неустойка. Достойнството ми е над всичко.“

„Загубихме срещата заради наши грешки. Пропиляхме с чиста ръка положенията, които създадохме през първото полувреме.“

„Рано, рано се наложи да правим смяна, а това промени нашите планове. Трудно е Рамос и Бастос да играят 90 минути.“

„Недопустимо при персонална опека при ъгловите удар да оставиш футболиста сам фронтално срещу вратата.“

„Аз не говоря, че резултатът 0:0 е бил достоен. Далеч съм от това. След като не вкараш, трудно ще победиш. Това имам предвид.“

„Когато двама или трима души, не тичат достатъчно, се трупа умора във всеки един. Ние губихме топката с лека ръка, вместо да я разиграваме. Това бе пагубно. Не може в едно дерби да имаш чисти положения и да не ги отбележиш.“

„Публиката е в правото си, след като не побеждаваме. Допускаме груби грешки. Публиката е в пълното си право да не иска да бъда треньор на Левски. Слабостите са едни и същи.“

"Пропускаме с лекота положения, трябваше да реализираме. Няма никакъв комплекс от Стойчо Младенов."

"Ако си бяхме вкарали головете, щяхме да спечелим. Така беше и с Ботев, вкарахме си и бихме. Така трябваше да е и сега, но не знам какво става."

"Доверието е едно на ръка, Батков ясно ми е казвал какво трябва да се прави. След като нашите играчи не могат да вкарват, значи ние с Топузаков не можем да ги накараме да вкарат гол."

"След като ръководството ме е поставило, ще си изпълня задълженията. Когато каже ръководството, че трябва да си ходя, ще си ходя. Аз просто обичам много Левски и не искам да преча."

"Феновете имат право да скандират за оставка. Не ги упреквам, това което искат е съвсем нормално. Нямаме победи, нямаме голове, затова разбирам хората."

"Положения имаше не едно и две във всички тези мачове, но просто не ги реализирахме. При всички положения и умората ни повлия."

"Правехме всичко възможно да не допуснем гол в последните минути. А в последната атака Ларсен Туре с тотален непрофесионализъм си изпусна човека във фронтална близост до вратата."

"А иначе си създаваме положенията, не ги вкарваме, а накрая допускаме грешка и ни бият, вместо сами да си успокоим нещата", заяви Здравков веднага след мача.