Старши треньорът на Левски Антони Здравков коментира играта на отбора в контролната среща с литовския шампион Жалгирис, която завърши 1:1. „Днес не победихме, защото след като поведохме с 1:0 имахме достатъчно ситуации, не чак толкова много, но две чисти, за да затворим мача, да стане 2:0 и да стане по-лесно. Това е един от проблемите ни, който стои пред нас, а именно „затварянето на мача”. По-най-сложния начин допуснахме гол в нашата врата. Бяхме с числен превес в нашето наказателно поле, оставихме непокрит човек на втора греда, след елементарно центриране. След това потърсихме да вкараме втори гол, но не успяхме”, коментира Здравков.

„Проблемите дойдоха и след смените, след 70-та минута. Мен лично малко ме изненадаха и Ради Цонев и Боби Цонев и Влади Мисяк, които влезнаха доста неубедително, малко притеснени може би. Оттам загубихме инициативата. Докато бяхме на терена с опитните футболисти, докъм 65-та 70-та минута държахме мача в свои ръце. За сметка на това тези мачове са много полезни за младите, защото в първенството ще се наложи някой от тях да влезе и ако не „прегори” в такива мачове, трудно после ще помогне на отбора”, допълни специалистът.

„Контузията на Огнянов ще създаде проблем, тъй като по фланговете, по атаката оставаме с малко на брой хора. Ще бъде трудно при всички положения. Колкото до стартовия състав, той на 90 процента е изяснен. Хората, които ще бъдат основа в мачовете, които ни предстоят в България, от полевите играчи ще са 13-14 човека. Те определено заслужават място в стартовия състав за мача със Славия, който ни предстои. Преди това обаче имаме още една контрола тук с руския Урал, в която ще се затвърдят стартовите 11”, добави Здравков.

„Това което аз съм видял в мачовете в които съм гледал Рафаел Бастос е, че това е футболист с добри качества, със сериозни намерения във футбола. Това което е постигнал до момента като трансфери, като игра, голове и т.н. говори само по себе си. Живот и здраве, когато той пристигне, това е утре, като направи медицинските прегледи, като видим какво е функционалното му състояние в момента смятам, че той е футболист, който ще внесе нужната промяна в отбора в атака. Реално, по-силната му позиция е зад нападателя. Може да бъде ползван и в ляво по нападението, но вътрешно в себе си не вярвам този човек да го изтегля на фланга и да го загубя. В определени моменти обаче може и да се наложи”, коментира Здравков.

„Белаид направи днес сутринта първа тренировка с топка. Не е нормално още сега да го пуснем в игра. Надявам се в следващата контрола да има възможност да вземе участие, тъй като дотогава ще е направил поне още три-четири тренировки с топка. Цецо Генков е почти възстановен от тежкия грип, който изкара. Видя се днес, че има затруднения в движението, в тичането, задъхваше се. При всички положения той е футболист, който е длъжен да промени играта си в положителна посока и аз смятам, че той има самочувствие и качества да го направи. Старокин, Туре и Божинов имат съвсем елементарни болки. Просто преценихме, че не е нужно в тази днешна контрола да ги рискуваме десет дни преди първенството. Те са добре подготвени физически. Знаем техните качества и не смятам, че бе нужно да се рискува”, завърши Здравков.