Левски не успя да спечели и четвъртата си контрола в Кипър. „Сините“ сътвориха 1:1 срещу шампиона на Литва – Жалгирис. През първата част, а и в началото на второто полувреме българите бяха по-добрият тим на терена, но отново не успяха да запазят вратата си суха. Голът за Левски бе дело на централния защитник Даниел Димов, който се разписа с глава.

Треньорският щаб на Левски заложи на състав Горан Блажевич, Дъстли Мюлдер, Даниел Димов, Павел Чмовш, Мики Орачев, Станислав Ангелов, Владимир Гаджев, Кевин Бру, Пламен Крумов, Мирослав Иванов и Димитър Макриев.

Двубоят започна сравнително равностойно в първите 15 минути. След това „сините“ започнаха да разиграват добре топката и съответно поставиха под натиск първенеца на Литва.

В 8-та минута Кевин Бру стреля от двадесет метра. Изстрелът на французина мина високо над вратата на Жалгирис.

Литовците отвърнаха с опасно центриране към Андрезиньо, който стреля с глава, но Блажевич спаси. В крайна сметка съдията отсъди засада.

Малко по-късно „сините“ стигна до фаул пред наказателното поле на Жалгирис. Зад топката застана Владимир Гаджев, който центрира опасно. Димов и Макриев не успяха да засекат топката, въпреки че имаха добра възможност да го направят.
Даниел Димов имаше нов шанс да вкара с глава. Това стана след центриране на Бру, но ударът на централният бранител излезе над вратата на Жалгирис.

В 23-та минута Левски стигна до чудесно положение за гол. Мирослав Иванов пусна майсторски към Макриев, който стреля силно. Вратарят Виткаускас докосна топката, която след това се отби в напречната греда.

Левски излезе напред в резултата в 27-та минута. Кевин Бру центрира от ъглов удар. Даниел Димов се извиси и прати топката в горния десен ъгъл за 1:0.
Малко преди да свърши първото полувреме литовците удариха греда след бързо изпълнен тъч и центриране, което рикошира в страничната греда. Последва нова опасност пред вратата на Левски. Величка шутира, а Горан Блажевич спаси.
В ответната атака Макриев бе изведен сам срещу вратаря на Жалгирис от Гаджев, но съдията отсъди спорна засада.

След паузата Тони Здравков извърши две рокади. Цветан Генков се появи за първи път от началото на зимната подготовка. Той зае мястото на Димитър Макриев. Младият Борислав Цонев замени капитана Станислав Ангелов.

Първото положение през втората част бе за българите. Активният в този мач Кевин Бру стреля от близо 25 метра, но ударът попадна в ръцете на вратаря.
След близо час игра футболистите на Жалгирис претендираха за дузпа.

Яноскалскас центрира по левия фланг. Топката не бе овладяна добре от Павел Чмовш и се удари в ръката му. Съдията не сметна, че трябва да даде дузпа за литовския първенец.

В 65-та минута на терена в Кипър се появи и вторият близнак в състава на Левски Ради Цонев. Талантът зае мястото на Кевин Бру, който направи добър мач срещу Жалгирис.

Четвърт час преди края на срещата „сините“ допуснаха досадна грешка в средата на терена. Топката стигна до Вилк, който стреля опасно на метър в страни от вратата на Горан Блажевич.

Юношата Владислав Мисяк се появи на терена и замени опитния Миро Иванов. 12 минути преди да свърши редовното време, Левски пропусна прекрасна възможност. Борислав Цонев сервира отличен пас към Генков, който от два метра пропусна с глава да отбележи втори гол за „сините“.

Девет минути преди края на спаринга Левски допусна изравняване на резултата. Вилк проби по левия фланг и центрира към Андро Швърлуга, който се разписа с глава. Чмовш и Орачев оставиха играча на Жалгирис непокрит и той не сгреши от близка дистанция.

В заключителните секунди Гаджев бе фаулиран до наказателното поле. Самият той центрира, но защитник изчисти в корнер. След него играч на Жалгирис изчисти топката и реферът от Кипър даде край на срещата. Последната контрола на „сините“ в Кипър е срещу Урал от Русия.

Вижте случилото се в мача минута по минута:

Левски - Жалгирис 1:1

1:0 Даниел Димов 27'

1:1 Андро Швъргула 81'

НАЧАЛО НА МАЧА

6' Левски направи първа хубава атака. Станислав Ангелов комбинира с Мирослав Иванов, който пусна към Орачев. Младокът центрира добре, но бранител изпревари Макриев и изчисти в корнер. След него Левски не стигна до нищо опасно

8' Кевин Бру стреля от 20 метра, но шутът му е доста неточен и излиза в аут.

13' Нарушение в полза на Жалгирис по дясното крило на атаката. Центрираната топка бе овладяна от Станислав Ангелов, който се справи без проблеми.

14' Андрезиньо стреля с глава, Блажевич спасява, а съдията е отсъдил и засада в полза на Левски.

16' Корнер в полза на Жалгирис, който е по-активен в последните минути. Топката бе центрирана, а Чмовш скочи най-високо и я изчисти с глава.

19' Фаул в полза на „сините“. Гаджев центрира опасно, но Бру и Макриев не успяха да стрелят към вратата, въпреки че имаше такава възможност.

20'' Нарушение в полза на Левски отляво по атаката. Кевин Бру центрира, Даниел Димов стреля с глава от вратарското поле, но прати топката над вратата.

23' Димитър Макриев удари греда! Мирослав Иванов му даде чудесен "скрит пас" в наказателното поле, таранът стреля силно и топката срещна напречната греда.

27' 1:0 за Левски! Кевин Бру центрира от корнер, а Даниел Димов скочи най-високо и прати топката в горния десен ъгъл на вратата. Стражът на Жалгирис докосна топката, но това не му помогна - 1:0 за Левски.

37' Хубава атака на Левски. Миро Иванов изведе Мюлдер в наказателното поле. Бекът стреля силно, но в аут, а и реферът отсъди засада в полза на литовците.

38' Хубаво центриране на Мюлдер, Макриев стреля с глава, но е доста неточен.

42' Радивичиус удари греда за Жалгирис. Ситуацията стана малко случайно. Литовците изпълниха бързо тъч и техният играч центрира, а топката се чукна в страничната греда.

43' Трима футболисти на Жалгирис се озоваха в наказателното поле. Величка стреля, но Блажевич спаси.

44' Гаджев изведе Макриев сам срещу вратаря, но съдията вдигна много спорна засада.

КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ

НАЧАЛО НА ВТОРА ЧАСТ

Смени - Генков смени Мкариев, а Борислав Цонев влезе на мястото на Станислав Ангелов

52' Далечен удар на Бру попадна в ръцете на вратаря.

59' Нападение за Жалгирис по лявото крило. Яноскалскас центрира. Павел Чмовш не овладя хубаво топката и тя се чукна в неговата ръка. Съдията прецени, че не трябва отсъди дузпа.

65' Кевин Бру бе заменен от Радослав Цонев

74' Сините загубиха топката в средата на терена. Топката стигна до Вилк, който стреля на метър в страни от вратата на Блажевич.

75' Владислав Мисяк влезе на мястото на Мирослав Иванов.

79' Прекрасан възможност за Левски е пропиляна от Цецо Генков. Боби Цонев центрира чудесно от ляво, а таранът стреля с глава от два метра, но прати топката в аут.

81' 1:1! След атака отляво, Вилк центрира опасно към Андро Швъргула, който се разписа с глава.

90' Нарушение срещу Гаджев в близост до наказателното поле на тима от Литва. Капитанът центрира опасно, но бранител изчисти в корнер

КРАЙ НА МАЧА