Новият старши-треньор на Локомотив Сф Антон Велков застана пред журналистите след днешния равен мач 1:1 срещу втородивизионния швейцарски тим Стад Нионе. Тази контрола бе неофициален дебют за него на поста.

„Има неща, които функционираха добре, но днес не бяха точните изпълнители на съответните постове, затова може би не са получи всичко в тази контрола. Не искам да натоварвам никого с високи цели, но мисля, че тук сме събрали максималисти и ще се опитаме да вземем максималното през този сезон. Трябва да опитваме във всеки шампионатен мач да взимаме най-доброто, а в турнира за купата на България да се стремим да направим нещо запомнящо се.”

Тони Велков е получил картбланш от ръководството до идния вторник да реши дали ще се освободи от услугите на още някои футболисти, след освобождаването на Дафчев и Караджинов.

„Така е, но ако ви прави впечатление, навлизаме в сгъстен цикъл от сезона. Двама бяха освободени, а ние нямаме чак толкова много футболисти на разположение.”

Наставникът заяви, че не се притеснява от факта, че в днешния мач Локо Сф е играл равностойно срещу отбор от средата на швейцарската втора дивизия.

„Аз даже не правя такава аналогия. Би ме притеснявало, ако отборът е в топформа, ако можехме днес да използваме всичките си футболисти и не изглеждахме добре. За днешния мач специално не мога да правя такова сравнение.”

„В нашия отбор винаги са се случвали подобни тежки моменти като сегашния и винаги той е съумявал да се изправи на крака. Не бива да се търсят причините в един треньор или в един човек. Такива неща се случват даже и в клубове, в които всичко им е уредено. Това ми е много добре познато като ситуация и който се опитва да прави трагедия, само ще загуби. Надявам се да бъда изключително полезен на футболистите в съблекалнята.”

Велков заяви, че на практика за следващия шампионатен мач срещу Ботев Враца в отбора няма да има контузени.

„Единствено днес Гаров получи аркада и това е четвъртият идентичен случай за него в последните 2-3 месеца. При останалите не виждам нищо притеснително”, завърши Тони Велков.