Локомотив София направи равенство 1:1 с втородивизионния швейцарски отбор Стад Нионе в контрола, играна на стадион „Локомотив”.

Отборът от града на УЕФА, който е 9-и в своето първенство, пристигна непосредствено преди мача с цялото си ръководство и ще остане в България до неделя. Въпреки липсата на почивка обаче швейцарците се представиха достойно и заслужено стигнаха до хикса.

През първото полувреме обаче „железничарите” на два пъти бяха много близо до гол. В 17-а минута съдията Антон Генов не зачете попадение на Локомотив заради засада. Иво Иванов напречна и шутира силно, Костадинович изби топката, която бе довкарана от Романов, но той се намираше в положение на засада.

В 34-а минута пък след разбъркване от границата на наказателното поле Романов стреля в напречната греда, от където топката излезе в аут.

Гостите успяха да поведат в 63-а минута. Безир намери хубаво от воле топката и с левия крак от наказателното поле вкара за 1:0.

3 минути по-късно Бунтш върна топката необмислено назад, вратарят не бе вратата си, но топката мина встрани от вратата. След корнера от 2 метра разстояние Йорданов стреля от въздуха, но от голлинията вратарят Маркес спаси.

Той обаче бе безпомощен минута по-късно, когато с прехвърлящ удар от 25 метра Васил Велев го матира и вкара за крайното 1:1.

Съставът на Локомотив София: Пейков, Гаров (49’ Васев), Лахчев, Върбанов, Добрев (60’ Атанасов), Манолов, Иванов, Велев (76’ Донев), Романов (46’ Писаров), Мешич (46’ Божинов), Йорданов