Досегашният старши треньор на Локомотив Сф, а вече нов спортно-технически директор на тима Антон Велков, коментира рокадата в поста му така:

„Аз мисля, че това не е снемане на отговорност. Онзи ден отбелязах, че голяма част от тези играчи са тук заради мен и това, че те играят по този начин – пак го приемам като моя грешка. Когато дойде един независим човек, който дори не е емоционално свързан с тези футболисти, той може да ги оцени по най-добрия начин. Тези футболисти трябва да разберат, че отговорностите не може да ги носи само един човек или двама-трима. Всеки има своите отговорности. Сега те ще получат най-реалната оценка за себе си. Дай Боже, да им стигне времето да покажат това, за което аз само говоря. Или пък да покажат това, което показаха в първите кръгове, когато направихме някои доста интересни мачове. Лицето, което сега виждаме, не е приятно за никой от нас. С влизането на Емил Велев широко се отваря възможността за отговорността на играчите. А това може да стане само с победи и с печелене на точки.“

На въпроса как ще си разпределят задачите с Георги Марков и Чавдар Цветков, Тони Велков отговори: „В един клуб има доста коридори за тичане. Не е редно само един човек да разпилява енергията си. Със сигурност сме имали и по-добри години. Ние не трябва да се причисляваме към отборите в които нещата са тотално рухнали. Резултатът в мача е отговорът на всички въпроси в крайна сметка“, завърши Тони Велков.