Треньорът на Миньор Перник Антон Велков заяви след домакинската загуба от Славия с 0:1 на стадион Българска армия в София, че неговият отбор не е издържал физически след почивката.

Белите имаха повече време за почивка преди двубоя, тъй като след изваждането на Ботев Пловдив всички съперници на Миньор нямат мач в предишния кръг.

Причина за това е програмата на А група, която бе изготвената в началото на сезона. Канарчетата винаги играеха с отбора, който в следващия кръг среща тима на Велков. Така след изваждането на Ботев всички противници на перничаните не играят в предходния кръг и имат повече време за възстановяване.

„Загуба, каквото и да кажа, значи не сме могли да направим всички от нас. Не искам да коментирам обстоятелствата, при които се игра мача”, каза Тони Велков.

„Знаех, че в края на двубоя ще ни бъде трудно и Славия се възползва от това. Всички отбори почиват преди да играят с нас и особено когато имаме наказани футболисти, това оказва ефект.”

„По-особено ще бъде, ако победим. Трябва да се опитваме да побеждаваме навсякъде. Стигнали сме до тук с честно изкарани точки и гледаме напред”, каза още треньорът на Миньор.