Отборът на Славия постигна победа с 1:0 при гостуването си на Миньор Перник в мач от 23-ия кръг на А група. Двубоят обаче се игра на стадион „ Българска армия” в столицата заради наказанието на перничани. Със спечелените точки отборът на Велислав Вуцов се изравни с третия във временното подреждане ЦСКА. „Червените” обаче са с мач по-малко, който ще изиграят утре срещу Сливен.

Единственият гол за „белите” днес реализира нападателят Тодор Колев, който се разписа на празна врата след пас на Дани Пеев в малкото наказателно поле.

Мачът започна твърде слабо, като първата чиста ситуация за гол в мача дойде едва в 25-ата минута. Петър Петров бе изведен сам срещу Мболи, но вратарят на „белите” надделя в случая и успя да избие удара на Петров.

През втората част темпото на игра стана значително по високо и положенията пред двамата вратари не закъсняха. Галин Иванов пропусна две отлични възможности, останал сам срещу вратаря на Миньор Иво Иванов.

Веднага след пропуските на Иванов обаче дойде и попадението за „белите” в 74-ата минута. След гола, футболистите на Антон Велков не успяха да намерят верния пък към гола, въпреки че специалистът пусна в игра всичките си налични нападатели.

Славия е на четвърто място с актив от 41 точки, докато съставът на Миньор вече е седми с пет по-малко.