Старши треньорът на Миньор Перник Тони Велков изрази задоволство от успешния край на сезона за неговия отбор. Според него като цяло сезонът е бил положителен за перничани.

„Съжалявам за това, че на нашия стадион в Перник направихме по-малко победи, отколкото навън. Действително трябва да се реализират повече положения, тази ни слабост ни коства много точки. Миньор направи доста голяма крачка напред, което ни задължава да задържим нивото си, а само със задържане няма да стане, трябва да развиваме качеството на някои играчи, при които може, другите да бъдат в добро състояние и да гледаме напред. Трябва да имаме положително мнение за този сезон на Миньор”, анализира Велков.

„Никога не сме оставяни от него (Никифор Вангелов), моето оставане не е подлежало на въпрос. Имахме малък кризисен период, той се преодоля, но после дойдоха някои мачове, с които сме оптимисти. С този екип ще работим и догодина, дано е за по-добро”.

Относно изненадващата загуба от Спортист Своге в миналия кръг, Велков коментира: „Тази загуба за мен бе по-трудно да я приема дори от загубата от Черноморец Поморие. Нашите футболисти, когато си помислят, че могат да спечелят нещо без усилия, не се получава нищо. Показахме, че не сме на върха на това, което можем, можем да загубим от всеки отбор, но ако сме в другата крайност сме трудни и за лидерите. Кой каквото и да каже, е много срамно да се обяснява. След тази загуба завършихме подобаващо сезона”, завърши младият специалист.