Старши треньорът на Миньор Перник Антон Велков сподели, че целият му отбор трябва да се съвземе и да измъкне от тежката ситуация. Перничани записаха четвърто поражение от началото на шампионата, след като допуснаха загуба с 1:3 от Локомотив София.

„Ако продължаваме да правим подобни грешки при отбелязването на голове в нашата врата, няма шанс. Който и да влиза в игра, ако се допускат такива грешки, няма как да побеждаваме. Всички - от първия до последния човек трябва да си дадем сметка за тежката ситуация, не трябва да правим драми”, сподели наставникът.

„Нормално е да търсиш промени, когато има такива грешки, но има неща, които просто не могат да се обяснят. Освен да ги работим, друго не виждам какво можем да направим. Въпреки усилията ми да отнема това напрежение от отбора, в определени моменти то личеше.”

„Трябва да честитим победата и на Локомотив и да гледаме да си оправим нашите неща”, каза още Велков.

„Аз ултиматумите си ги давам сам. Никой не ми е давал ултиматум, само подкрепа. Аз съм готов да си поема отговорността, тежестта пада върху треньора след такива загуби. Не смятам да подавам оставка. Не един човек ще извади отбора, а всички ние. Мен ме интересува само отборът да върви”, завърши наставникът на Миньор Перник.