Отборът на Локомотив София постигна много важен успех при визитата си на Миньор Перник, който домакинства на стадион „Осогово” в Кюстендил.

Столичани се наложиха с 3:1, нанасяйки по този начин четвърто поредно поражение за „чуковете” от началото на сезона. Перничани остават единственият тим в А група, който след четири изиграни кръга няма спечелена нито една точка.

В герой за Локомотив София в днешния мач се превърна ганайският нападател на тима Дерек Асамоа, който вкара две от попаденията за „железничарите”.

След скучно първо полувреме, първият гол в мача падна едва в 42-ата минута, когато в резултата поведоха символичните домакини. Нападателят Костадин Хазуров получи топката на около 23 метра, леко вдясно пред наказателното поле и с мощен шут прониза вратаря Пейков. Радостта на домакините обаче трая твърде малко. Още в ответната атака Локомотив успя да се върне в мача, вкарвайки изравнително попадение. В голмайстор за тима на Димитър Васев се превърна опитният Цветан Генков, който бе на точното място в наказателното поле след центриране по земя отдясно на Искрен Писаров.

По подобие на първото полувреме и втората част започна в мудно темпо. В 58-ата минута обаче Дерек Асамоа показа класа и реализира нов гол за своя тим, с което успя да обърне изцяло резултата. След центриране от Пейков от вратата на Локомотив, Генков се опита да овладее, топката попадна В Асамоа, който майсторски се разходи между отбраната на Миньор и с премерен удар от 12 метра в долния десен ъгъл на вратата.

Всичко в мача бе решено в 77-ата минута, когато Асамоа вкара втория си гол в мача и трети за Локомотив. След груба грешка на отбраната на Миньор и неразбирателство между Христозов и Чворович, Асамоа открадна в малкото наказателно и от близко разстояние покачи на 3:1, което в крайна сметка се оказа и крайният резултат.

Миньор твърдо остава на последното място в класирането, докато съставът на Локомотив София вече е трети.