Бившият президент на ЦСКА Александър Томов ще съди Сергей Станишев, който в качеството си на премиер на България бил нанесъл колосални щети на „Александър Томов, на партия БСД и ПФК ЦСКА”, стана ясно от съобщение до медиите на партия „Българска Социалдемокрация”, чийто председател е именно Томов.


Ето и целия текст на съобщението на партия БСД без редакторска корекция:

Уважаеми Колеги,

На 28ми май, петък, от 14:00ч. в залата на Пресклуба на БТА в София ще се проведе Пресконференция на ръководството на партия "Българска Социалдемокрация".
Темата е: "Заведено дело срещу Сергей Станишев".
Ще участват: Александър Томов - председател на БСД, адвокат Мановски, Бисер Смиленски - гл. секретар на БСД и Мария Александрова.

След завършване на проверка на нарочна комисия на партия БСД и получен документ от Комисията за контрол на ДАНС към НС, юристите на БСД от името на нейния председател Александър Томов заведе дело срещу бившия министър-председател Сергей Станишев.

Делото е заведено за злоупотреба с власт по смисъла на чл. 387, ал.1, предложение 1 и 3, ал. 2, предложение 1, ал. 3, предложение 2 и 3 от Наказателния кодекс.

Според получения документ от Комисията за контрол на ДАНС към НС, Сергей Станишев е ангажирал ДАНС в нарушение на чл. 4, ал. 1 от Закона за ДАНС, като е нанесъл колосални вреди на г-н Александър Томов, на партия БСД и ПФК ЦСКА.

От това престъпно деяние са се възползвали с користна цел други лица, които са се облагодетелствали икономически.

Завеждането на делото става възможно сега поради снетия депутатски имунитет на бившия премиер.
НАЦИОНАЛЕН ПРЕСЦЕНТЪР

ПАРТИЯ БЪЛГАРСКА СОЦИАЛДЕМОКРАЦИЯ