По-добро представяне през следващия сезон обеща босът на ЦСКА Александър Томов. Той се срещна с фенове на стадион "Българска армия" и говори за бъдещето на "червените". 

"Ще видите, че ще ги мачкаме яко. Миналия път като бях тук, беше така и станахме шампиони с 16 точки пред Левски. Затова целта този сезон е титлата. Когато дойдохме миналото лято, Стойчо Младенов ми поиска една година гратис."

"Не му я дадох, поисках да се класираме в Лига Европа. Това и стана, вицешампиони сме, без дори да имаме отбор. Можеше и да е по-добре, но загубихме 10 точки от Локомотив Пловдив. Нищо, сега им взимаме няколко играчи.

Много ме хвана яд, защото Лудогорец ни би тук с един мижав гол. Но сега ще е различно, ние сме с шампионско самочувствие и искаме титлата. Най-много ме вълнува Шампионската лига", сподели Томов. 

Срещата му беше предимно с привърженици, които си бяха купили акции по време на кампанията, продължила два месеца. Тя се оказа неуспешна и по закон трябва да се върнат парите на всички, които пожелаят това. Босът обеща, че ще има втора. 

"Трябва да ви е ясно, че парите ви са вече по вашите сметки, вече вие решавате какво да правите с тях. Така е по закон. Но ще има втора емисия акции. Болшинството са си взели малки пакети и могат да дарят парите на ЦСКА, за което ще получат сертификат. После ще има отчетност за харченето им."

"Моят съвет е към тези с по-малко акции, да ги дадат като дарение. Но волята какво да се прави с парите е на собственика им. Още във вторник ще има офис на "Армията" на посредниците и всеки ще може да си получи сумата, ако поиска.

Иначе за втората емисия ще ангажираме две големи банки, които са с офиси в цялата страна. Те ще бъдат инструктирани и ще имат задължения по договор. Пак ви казвам, вариантите са три: Дарявате парите от сегашното предлагане при изпълнителния директор Александър Тодоров; Купувате акции директно от "Лира"; Инвестирате при второто предлагане на акции", сподели Томов. 

Той не избегна и темата с лиценза. Босът на "червените" разкри, че огромна роля за спасяването на лиценза за Европа на клуба за следващия сезон е изиграл бизнесменът Петър Манджуков, който от вчера е член на Надзорния съвет на ЦСКА. 

"Манджуков много ни помогна. Той вече притежава 8-10% от клуба, най-голям акционер е "Лира Инвестмънт". "Трейс груп" е с около 4%, а Калистратов има още 2-3%. Отделно ние имахме 2 млн. евро разход по лиценза, но натоварването беше много голямо. До него се стигна, защото чакаме над 1 млн. евро от Мерсин, Лех и Астън Вила."

"Отделно от това, "Гърнетата" ни ограбиха с 400 хил. евро. Тези пари отидоха по сметката на "ЦСКА Финанс" и малко след това изчезнаха. Но с тях ще се съдим за много големи суми", сподели Томов.