Бившият президент на ЦСКА Александър Томов отново излезе на сцената. Той даде днес обширна пресконференция под надслов „Истината за продажбата на ЦСКА”. Томов коментира сделките и задълженията, които в момента има „Титан АС”.

„Прамод Митал купи ЦСКА за 15 милиона евро. Когато си тръгна от България, бе определена цена от 11,3 милиона евро, като в тази цена влизат единствено дълговете на клуба към Кремиковци и други кредитори. Титан трябваше да платят 6,3 милиона евро на Кремиковци, други 4,1 милиона са дълговете към други кредитори. Има дълг от 300 хиляди евро за общежитието. Титан е платил до момента едва 2,5 милиона евро”, обяви Томов отправи апел за прозрачност към „Титан” и за намеса на държавните органи.

Според бившият шеф на ЦСКА, бившият министър-председател Сергей Станишев е предприел „действия да бъдат завзети предизборно Кремиковци и ЦСКА”.

Томов добави: „Нарочно бяха изгонени всички инвеститори. Освен Жеваго имаше друг милиардер, който бе готов да купи ЦСКА. Освен това имаше предприемачи от Абу Даби и Русия, които също искаха да купят отбора, но и те бяха изгонени. Кремиковци и ЦСКА бяха дадени на приближени до властта, а на мен не може да ми бъде доказано, че ще си позволят заменки, ако не са приближени на властта”, каза Томов.

Според Томов, нахлуването на феновете на ЦСКА на терена по време на мача с Локомотив Мездра е било организирано.

„Мачът в Мездра беше като крайъгълен камък. Ако ЦСКА бе спечелил, оставаше в борбата за титлата, ако не - губеше шансове за нея. Не е нормално поведението на феновете, когато в 61-ата минута при резултат само 1:0, да нахлуват на терена. По лица ги познавам тези млади хора, те са фенове на ЦСКА. Боби Михайлов обаче отново се скри, не бе направени разследване кой ги накара да тръгнат. Всичко бе нагласено, за да загуби ЦСКА шансове за титлата”.

Александър Томов коментира и поисканите от футболния агент Катерина Паунчич между 600 и 700 000 евро: „Запознат съм само за случая с един от футболистите, за които говори тя - Кевин Амунике. Когато той идваше в ЦСКА, ние получихме писма от стария му клуб, че Оскар Диас, който тогава се представяше за негов агент, няма такива правомощия. Това ни бе потвърдено от УЕФА. Договорът с него е нищожен. Затова не му бе платено. После вече се появява Паунчич, на която е прехвърлен договора. Той обаче пак си остава нищожен, на който и да се прехвърли. Тя няма право да иска никакви пари”.