Александър Томов обяви чрез съобщение до медиите, че по неговото време в ЦСКА не са били укривани данъци.

От пресцентърът на Александър Томов съобщиха: „Във връзка с изявления на изпълнителния директор на НАП г-н Красимир Стефанов и на депутата Яне Янев заявяваме следното:

1. В края на 2006-та, началото на 2007 г., непосредствено след като Александър Томов поема ПФК ЦСКА АД, всички заплати, премии, включително анекси бяха декларирани публично и включени в данъчните справки, като тогава г-н Стефанов, като зам. – директор на НАП бе лично осведомен за тази стъпка. Това бе и остава гордост за клуба, а всички футболисти бяха привилигировани, спрямо болшинството от колегите си, да взимат кредити върху размера на целите си възнаграждения. За това че осигури пълна прозрачност г-н Александър Томов многократно бе заплашван. Въпреки това стилът да се декларират всички възнаграждения в ЦСКА се утвърди като практика.

2. През 2007-2008г. в ЦСКА бяха направени нееднократни проверки от НАП, ДАНС и други компетентни органи, които недвусмислено доказват, че в ПФК ЦСКА АД, по време на управлението на Александър Томов не е имало: укриване на данъци; пране на пари; заплащане на комисионни на служители на клуба, въпреки че това не е забранено от закона.

3. Във връзка с изказването на депутата Яне Янев, г-н Александър Томов го призовава да свика публична среща за изясняване на фактите с оглед спирането на клеветите, които Янев сипе. Непочтено е един депутат да се крие зад своя имунитет, да не отговаря в съда и да отбягва публични дискусии".