Мажоритарният собственик на ЦСКА Александър Томов изглежда е намерил нов инвеститор, на когото да прехвърли основния пакет акции. Това твърди в днешния си брой вестник "24 часа"

Според изданието, вече има преговори с известен българин, чието име засега се спестява, и те са на финалната права. Вече е ясна и схемата, по която ще се случи прехвърлянето на акциите на предприемача. 

Той трябва да даде около половин милион лева сега, с които да бъде откупен част от пакета, който е заложен при досегашните двама големи акционери Петър Манджуков и Юлиан Инджов. 

Падежът на връщането на сумата, или поне част от нея, към двамата бизнесмени е 31 март. Ако до тогава няма плащане, те могат да изискат да им се прехвърли дял от клуба, с който ще станат мажоритарни собственици. 

Томов се закани в края на миналата седмица, че няма да допусне това да се случи. Според вестника, ако успее да откупи тези акции от Инджов и Манджуков, той ще прехвърли мажоритарния пакет на новия акционер и да го направи собственик. 

Изданието пише още, че в момента има 24 дела срещу клуба, от които могат да се натрупат нови задължения. В същото време стана ясно, че до момента са събрани 140 хил. лв. от дарителската кампания, която започна сред феновете за спасяването на лиценза.