„Няма промяна в ЦСКА, въпреки събитията в „Кремиковци”, това са различни бизнеси. Разбира се, винаги, когато има обща собственост има обща връзка. Но дори когато има някаква преплетеност, тя е по-скоро временна или преходна”, това заяви шефът на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов, който пристигна вчера в базата на тима в Аямонте, а днес направи среща с журналистите там и разкри подробности около ситуацията в „червения клуб”. Една от главните теми бе възела около „Кремиковци” и какво влияние ще окаже той върху „червения” клуб.

„В западните страни това е един естествен процес. Стига до някъде даден собственик, минава към друг. В България тези неща не се случват. Каквото и да се случи в „Кремиковци”, моята прогноза е, че ЦСКА ще бъде много стабилен отбор и доколкото зависи от мен, аз няма да допусна каквито и да било сътресения, дори минимални”.

„Мажоритарният собственик на ЦСКА е Прамод Митал, няма промяна. На този етап не очаквам никакви промени, тъй като никой не ги е обсъждал тези промени, те не са тема. Темата „Кремиковци” възниква в съответния бранш”. Томов обаче подчерта, че единствено от индиеца зависи, дали ще подпомага пряко финансово отборо в бъдеще.

„Освен това, което аз правя за клуба, лично, има една група от наши и мои сподвижници, които отделят част от средства за ЦСКА. Клубът има сериозен фонд от рекламодатели, има един много сериозен спонсор, какъвто е „Vivatel”, не мога да кажа още, но е много вероятно, да имаме и още един голям спонсор, до 20 дни, може би месец и това ще бъде обявено”.

„Към този момент клубът няма финансови задължения към своите футболисти. Обещаните 10 хиляди лева от 2-ри декември са вече преведени и чакат играчите в София. Момчетата могат да се чувстват доволни и сигурни. Основната причина, която се получи за забавянето на парите тогава, бе наложилата се смяна на лагера от Поморие в Анталия. Като президент на клуба не одобрявам постъпката им с извадените джобове, но и вчера казах – има грешка, има прошка. За мен от вчера тази тема е приключена”, разкри още Александър Томов.