Президентът на ЦСКА Александър Томов нападна Българския футболен съюз и персонално Борислав Михайлов, заради скандалното съдийство на двубоя Литекс – ЦСКА от първия кръг на А група.

Александър Томов е чул на почивката как Гриша Ганчев е нападнал съдиите и те са обърнали свирката през второто полувреме.

Шефът на „червените” намекна, че на полувремето е имало отправен натиск към реферите на двубоя. Срещата завърши при резултат 1:1, но мачът ще се запомни с отсъжданията и многото картони от страна на Цветан Георгиев.

„Възмутително съдийство. Обидно е! Очевидно е, че хора като този съдия, не може да продължават така. Мачът беше опорочен. Момчетата не го заслужаваха. Имаше нападки. Виждате, че 22-та не заслужаваха това. Искам да кажа, че ако БФС не вземе мерки, ще има последици. Първият мач – опорочен мач”, каза Александър Томов.

„Няма да цитирам имена, но имаше крясъци срещу съдията на полувремето. Не е възможно да има подобни неща. Проблемът не е, че сме завършили мача с 9 души. Борислав Михайлов и всички в БФС трябва да вземат мерки”, сподели президентът на ЦСКА.

„Или мерки или нов Конгрес. Това не може да продължава. Вие видяхте имаше елементарни грешки и компенсации. Това не бива да продължава така. Нужни са радикални мерки. Не е проблемът кой ще е президентът, ако си върши работата. Цялото съдийство беше безобразно”, завърши Александър Томов.