Бившият президент на ЦСКА Александър Томов заяви след заседанието на делото срещу себе си, че големите виновници за случилото се в ЦСКА и Кремиковци са Сергей Станишев, Петър Димитров и Росен Карадимов, които са искали да превземат двете дружества.

„Това е абсолютно невярно, това е международна практика, плюс това е направено с решение на Управителния съвет. Тук не виждам никакво престъпление, даже нарушение. Целта е била да не се взимат оперативни средства от Кремиковци, а да се даде възможност сделката да се уравни по-късно, намирам това за свършена нормална сделка и не виждам никакъв проблем”, заяви Томов.

„Става дума за свързани лица, предварително е установено, през следващата година вече сумата е била уравнена от фирмата майка. Всички хора, които правят тази история, не разбират, че са навредили в стотици милиони и са довели до прикриване на истинския проблем на Кремоковци - целта е била да се отклони Кремиковци от това, че за двете години има загуба 600 милиона.”, обясни той за ситуацията в Кремиковци.

„През 2007-а заплатите са увеличени и приходите са рекордни. Година по-късно загубите са 300 милиона. Всеки българин може да бъде обвинен, аз не само смятам, че ние сме напълно коректни, но смятам, че това, което сме направили е довело и двете дружества до много високи резултати – ЦСКА до шампионска титла и много високи спортно- технически резултати, а Кремиковци до такова състояние, в което за първи път е имало чисто досие в НАП”.

„Клуб като ЦСКА изисква да се влага, спортът изисква жертви. Митал искаше да купи ЦСКА по причината, че на него му беше изключително интересно да прави социални инвестиции, за да може да смени имиджа на Кремиковци и да се превърне в нещо добро за страната. За съжаление всички обещания не бяха изпълнени и той се разочарова много бързо”, разкри бившият „червен” бос.

На въпрос, дали информациите, че е искал пари от Титан, Томов обясни: „Това не отговаря на истината, правят се много спекулации по този въпрос. Аз не искам нищо, има задължения по цялата сделка на Титан, на много хора дължат пари. Аз имам само мениджърски договор, който трябва да бъде изплатен, но аз търпя, защото не съм аз приоритетът. Те са богати хора и това, което са подписали, трябва да го изпълнят, нищо повече”.

„Среща не е имало. Нямаме време да се занимаваме с такива неща, доволен съм от хода на делото, но голямата истина се прикрива, големите виновници Петър Димитров, Сергей Станишев, Росен Карадимов, които целяха да ударят по двете дружества и да ги превземат, не са тук”, допълни Томов.