По принцип кратките коментари за рубриката „Греда” ги пускаме в делнични дни, тъй като те са част от обедните спортни новини в Дарик радио. Ситуацията в Борисовата градина обаче кара тези неодушевени предмети, каквито са гредите пак да треперят за своята цялост. Броени часове след пресконференцията на Стойчо Младенов вчера, се появиха и първите информационни слухове или слухове-информации за брожения, закани, заплахи и ултиматуми.

Александър Томов е все още видимо твърде зелен във футболната политика. След като никога повече неговата партия няма как да е на каквото и да е първо място, то поне клубът, който той ръководи е такъв в момента. Но Томов е на път да изпусне нещата като малко дете претрупана фунийка сладолед. И да види как той прави „пльос”!. И всичко отива по дяволите за него и за що-годе позитивния имидж който успя да понатрупа след всяка поредна победа на ЦСКА.

За да пресечe каквато и да е информационна спекула от „Армията” шефът е длъжен да заяви ясно и отчетливо: ще сменя ли треньора, ще го оставя ли, има ли ултиматуми към него или не. И по този начин да гласува твърдо за сигурността в ЦСКА. А не да говори алабализми. И да се връзва на двама-трима фена, седящи пред ложите на „Българска армия”.

Тънката нишка между глупостта и мъдростта в едно ръководене е вечно опъната. А социалдемократът е на път да се спъне именно в нея. Със сладолед в ръка. Но каква е гаранцията, че след това няма да си остане с празната фунийка в ръка. Само не ми е ясно, какво ще прави с нея....