Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов заяви категорично, че в отбора няма да бъдат правени повече продажби, а дори ще се търсят поне 1-2 нови попълнения. В същото време босът на „армейците” каза, че ако старши треньорът определи Велизар Димитров като изключително нужен за него и за отбора, то самият той ще прекрати процедурата по трансфера му и футболистът ще остане в ЦСКА.

Александър Томов заяви това след края на поредната контрола на „червените”, която ЦСКА спечели с 4:1 срещу Миньор Перник.

„Отборът е готов да завоюва своята 31-ва шампионска титла. На лице са всички условия това да се случи. Мислим и работим за бъдещето. От днес нататък няма да има повече продажби. Може да има 1-2 нови попълнения в тима, които едва ли ще коментираме сега. Но ръководството е готово да направи необходимото. Аз вече казах, че не искам да коментирам неверни публикации и спекулации. Приехме тези две оферти, които получихме до тук и отхвърлихме още 4-5”, сподели Томов на импровизираната пресконференция на базата в Панчарево.

„Когато през декември направихме трансферната си листа и двамата състезатели бяха в нея. Треньорът няма да е треньор, ако не иска да има своите играчи и аз напълно разбирам Стойчо, но трябва да кажа, че и двамата бяха в трансферната листа. Стойчо е прав заради няколкото контузии, но процесът вече беше тръгнал. А и има още нещо - ние искаме да уважим мнението и на футболистите, които искат в края на кариерите си да играят при добри условия. Това, което започнахме през декември до някъде се реши. На практика през зимата продадохме и привлякохме по пет футболисти”, допълни шефът на ЦСКА.

„Единственото различие, което аз съм установил е продажбата на Валентин Илиев, намесих се само в този случай. Искам да кажа, че според мен е пресилено да се говори за големи различия. Аз се намесвам само когато има финансови въпроси и когато има някакви различия, щом е нужен арбитраж”, допълни Томов.

„Ако старши треньорът заяви категорично, че Велизар е нужен на отбора, както и че Велизар е решаващият негов проблем, Велизар няма да замине никъде. Валентин Илиев е заварено положение и нещата при него са много напреднали. Спортно-техническото ръководство обаче вече търси заместник.”

„Когато ръководството на отбора е на едно мнение, аз не се набърквам в политиката, моята работа е да осигуря средствата. Целта сега е да запазим преднината си в класирането. От време на време има дискусии, защото са силни личности. Това, което днес се пише в един известен вестник е пълна лъжа - в ЦСКА влизат пари, а не излизат. Така че като лъжете – правете го както трябва”, допълни Томов пред журналистите.

„Искам да уточня. Всички тези продажби са обсъждани в края на декември. Не е имало непосредствена директна причина, която да ни принуждава да продаваме.Ще помогнем на старши треньора да попълни загубите, заради контузените играчи. Не ме притесняват различията в позициите, това понякога се случва, но трябва да с търсят общи решения. Преди малко говорих с Велизар за първи път. Той смята, че условията, които му се предлагат са добри – признавам, те са 2 пъти по-добри от това, което предлагаме ние.”

Александър Томов уточни, че всички слухове за продажбата на отбора през последните няколко месеца са абсолютни спекулации. И в същото време заяви: „Има поне 5 направления откъдето идват парите в ЦСКА, но като цяло смятам, че бюджетът на ЦСКА ще бъде по-малък от миналата година, поради факта, че годината бе преходна.”