Стражът на ЦСКА Томас Черни даде обширно интервю за чешкото издание fotbal.idnes.cz, в което говори за първите си месеци с „червения екип“, за финансовите проблеми в клуба, както и за българското първенство като цяло.

Черни призна пред сайта, че е бил притеснен особено в началото, от забавянето на заплатите в ЦСКА. Той все пак добави, че в момента ситуацията е нормализирана. Вратарят заяви, че според него собственикът на „армейците“ има пари, но бави до последно заплатите. „Странна е ситуацията“, каза стражът.

Въпреки изоставането то лидера в класирането, черни заяви, че никой в ЦСКА не се е отказал от битката за титлата в А група. Все пак той добави, че голяма цел на „червените“ през пролетта е Купата на България.

Черни заяви, че всички на „Армията“ са били уверени, че лицензът на тима за европейските турнири ще бъде спасен,

Вратарят на ЦСКА допълни, че не чете българските медии, тъй като в „тях с пишат много неверни неща“.

Стражът на „червените“ разказа, че в началото му е било много трудно, но това, че е играл редовно му е помагало да не мисли за финансовите проблеми в клуба и забавянето на парите му.

Черни се изказа и ласкаво за феновете на ЦСКА, като сподели още, че е горд да защитава цветовете на „армейския“ клуб.

Чешкият вратар разкри, че Левски е бил мотивиран финансово от Лудогорец за дербито срещу ЦСКА. Той призна, че Вечното дерби в България е голямо събитие за страната, а след успеха над „сините“ босът от „Армията“ е завел футболистите да празнуват.