Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров даде специален брифинг на стадион „Българска армия“, след като стана ясно, че за пореден път са оклонени финансови средства. Става дума за транш от трансфера на Александър Тонев от Лех Познан в Астън Вила.

В клуба е трябвало да постъпи сума в размер на 382 хил. евро, която в крайна сметка се е озовала във фирмата „ЦСКА Финанс“, която е собственост на старите уравници от „Титан“.

Тодоров разкри, че се е опитвал да влезе в контакт с хората от „Титан“, но никой е е отговорил на обажданията му.

„От другата седмица ще затегнем пропусквателния режим тук, на стадиона. Не може всеки да си прави каквото поиска, чашата преля. Скоро ще направим фирма 100% собственост на клуба, която ще се занимава с охраната. Но тя ще бъде собственост на ЦСКА“

„Парите, които очакваме от Лех Познан ще влязат там, където клуба се разпореди. Това е наш проблем, като влязат ние ще решим как да ги разпределим“

„Реално всички трансфери до сега са влезли в „ЦСКА Финанс“. Всичко ще стане ясно другата седмица. Тези пари, разбира се, че ни трябват, ЦСКА не може да си позволи да губи пари в този момент. Разбира се, че това дело ще се забави, но криви ще излязат сметките на някои хора, които искат да заличат ЦСКА“, коменитра Тодоров.

„Има раздуване на сметки, които ние ще ви покажем. Колкото до Абел Анисе, също има някои съмнителни неща. Нямам контакт с тези хора, защото някои хора не си вдигат телефона. Очаквам прокуратурата да направи нещо, а ако не – ще се откажем от държавата си. Кафето и ресторантът на стадиона не са под наем. Инвестици в България липсват не само заради финансовата криза. Просто всеки се страхува да не бъде измамен от някой тарикат“, каза още той.

Относно инцидента с помощник треньора на тима Стойчо Младенов, Тодоров заяви: „Не знам дали е бил стюард, специално аз мисля, че не е бил стюард. Доколкото аз имам информация, това е човек със забрана да посещава мачове тук. Разбрах, че имало нещо с паркираното, но нямам представа. Това са пропуски на охранителната фирма, най-вероятно няма да е тя вече.“

„Когато оставихме тима на Титан преди години, текущи дългове бяха около 8 милиона лева тогава и без никакви дела или мисля, че имаше едно. В момента имаме около 30 вътрешни дела и 12 международни. Разбира се една голяма част ще бъде трудно да се печелят. 35 милиона са задълженията. Една голяма част Титан си я поема. Ние реално поехме 10 милиона задължения, но по всички дела, ще имаме сериозни процеси,защото тези хора не спазват никакви подписи и споразумения. Реално всяко дело с излязло решение, те трябва да го поемат“, каза още изпълнителният директор на ЦСКА.