Бившият капитан на ЦСКА Тодор Янчев бе гост в предаването „Пред банята“ по TV7, където говори за проблемите в „червения“ клуб, както коментира и решението си да напусне след уволнението на Стойчо Младенов.

„Почувствах едно облекчение, че съм взел правилно решение да отстоя моята позиция. Времето ще покаже дали съм постъпил правилно, но така го почувствах, като гледах как се случват някои неща в кухнята. Реших да действам по този начин“, коментира Янчев.

„Никога не съм бил човек, който само живурка някъде. Това не го възприемам за нормално, камо ли в ЦСКА, където се бориш, и излизаш да побеждава Безсмислено е само да стоиш на пейката. Независимо от статута ми на капитан, винаги съм мислил, че трябва да се боря и доказвам мястото си на терена. Никога не съм се отпускал. Никога не съм си мислил, че съм нещо по-специално в ЦСКА, като съм бил капитан“, продължи доскорошният капитан на „червените“.

Той също сподели, че знае кои хора в клуба са срещу него, но отказа да назове конкретни имена. „Може би атаките започнаха от април месец. Тогава нямах толкова близък контакт с треньорите. Имах период, в който бях треньор и имаше шанс да прекратя кариерата си, но после пак се наложи да играя заради проблемите с картотеките.“

„Никога не са ме брояли за проблемен. Знам кои хора бяха срещу мен и до ден днешен са против мен. Това ги прави толкова жалки... в Борисовата градина се прегръщаме поздравяваме, а след това знам какво се случва. Аз никога не съм го правил.“

„В ЦСКА никога не е спокойно. В това се убедих, след като изкарах толкова сезони на „Армията“. Може би борба във всяко едно звено да вземе по-добра позиция. Не знам... Може би съм по-голям от повечето момчета в отбора. Но за мен не е важно да стоя зад компютъра. Винаги съм помагал на всеки един в отбора, когато има някакъв проблем“, каза още Тодор Янчев.