Босът на Левски Тодор Батков коментира актуалната тема с акциите, които той обяви, че е готов да дава срещу дарения, които ще влязат в клуба. „Искам дебело да подчертая, че аз не продавам акциите. Просто призовахме хората, които обичат Левски да дарят каквото могат. На всеки от тях ще предложа да станат съпричастни, като им предложа пакет от моите акции. Има разлика. Има интерес към акциите и предполагам, че ще се случи. Предполагам, че в рамките на три месеца ще има сериозен ефект. Надявам се, че до десет процента от акциите ще отидат в стотици-хиляди левскари“, сподели Батков. 

Той отказа да назове името на българин, който живее в чужбина и иска да си вземе от акциите на Левски. 

„Европейският лиценз в немалка степен зависи от ситуацията с акциите. Това ще е живителна помощ за клуба и ще спомогне за получаването на лиценз. Естествено е, че имаме и резервен вариант. Не мисля, че ще допуснем да не вземем лиценз за Европа. Бях обвиняван, че много години съм узурпирал Левски. Ето сега отборът ще принадлежи на народа“, продължи адвокатът. 

„С Управителния съвет обсъждаме и друго, да пуснем акции, както го направи ЦСКА. Ние през април или май ще направим Общо събрание. Тази година ще сме дори на печалба. Дружеството е в добро финансово състояние. Така че можем да си позволим публично представяне. Може да пуснем емисия или гласуващи акции, или облигации“, уточни Батков. 

„Има интерес от страна на обикновените хора, но аз не искам да разделям обикновените от необикновените. Няма да допусна в Левски да влязат хора без морал, сърце и чисти пари. Левски е голямо бреме за човек с моите възможности. Не съм като някои други президенти“, каза Батков.