Собственикът на Левски Тодор Батков обяви, че дербито между Левски и ЦСКА се е превърнало в сблъсък между две мишки.

„Всеки случай не ме е прегазил слон, ако беше така нямаше да ме е яд. На терена се срещнаха две мишки и едната беше по-окумуш (б.р. по-наперен, по-смел) от другата. Аз съм ловец и сега е брачният период на дивите прасета. Две тригодишни глиганчета, които не могат да се доберат до свинкята, защото големите не им дават. Въпреки това те също се борят помежду си за нещо-това представляваха Левски и ЦСКА в дербито”, отбеляза в своя колоритен стил Тодор Батков.

Адвокатът допълни, че е сбъркал с това, че промените в Левски не са стартирали веднага след отпадането на отбора от Шампионската лига.

„На този етап няма освободени футболисти от Левски. Аз не се меся в тези неща, всичко зависи от Стоилов и Сираков. Всичко зависи на първо място от футболистите, ако докажат, че заслужават ще останат”, уточни Тодор Батков.

Бизнесменът призна, че няма да има глоби за футболистите след поражението от ЦСКА.

„Шампионската титла чисто математически не е загубена, но в реалностите на българския футбол може би е. Ако Ловеч ги бие на техния стадион, което не е невъзможно, може и да имаме шансове. Така или иначе ние играем за пълен шлем, всеки мач излизаме за победа”, категоричен бе бизнесменът.

Батков каза, че тази селекция на Левски е най-мащабната в историята на българския футбол. Собственикът на „сините” отбеляза, че Шакиб Бензукан струва 450 хиляди евро, Юсеф Рабех-750 хиляди евро, Тасевски е излязъл на Левски около 200 хиляди евро, Зе Соарес- 350 хиляди евро, Жоаозиньо-770 хиляди долара, а най-скъп е Жан Карлос-990 хиляди евро.