Босът на Левски Тодор Батков хвърли поредната бомба в медийното пространство след срещата на футболните президенти с Парламентарната комисия по борба с корупцията:

„Няма да кажа името на офицера от ГДБОП, който е покровителствал напускането на онзи арменец от България. Няма да кажа нищо. Стоя зад думите си. Нека ви го каже, който трябва. Той му е гарантирал, че ще напусне безпрепятствено страната и е участвал в залога на манипулираното събитие-дербито! Говоря за въпросния арменец, който както знаете напусна страната. Няма да ви кажа повече”, отсече босът на шампионите.

„Не ми е известно някой мобилен оператор да прави записи. Такова нещо няма. Второ, аз никаква информация от никого не съм получавал, въпреки че съм в този сектор от 15 години. Аз съм един от успелите хора в този сектор. Направих собствено разследване. Дадох индикациите и моята версия. Дадох и източниците, от които може да се вземе тази информация. Нищо ново не мога да кажа след това, което казах по Дарик в деня на мача с Лацио. Това лице от арменски произход гравитира към руска престъпна групировка в Санкт Петербург. Една от престъпните дейности е манипулиране на резултати от спортни събития. Така се реализират незаконни печалби. Връзката е станала в средата на август. Отговорете си вие, какво се случи тогава и е трябвало да се случи. Освен това, което е договорено и се случи, а и се разследва от УЕФА. Тогава е било взето решение да се организира и Казанската история. След това се зарибяват хора, на които аз имам доверие. Появява се този Артур и обяснява колко велик мениджър е. Всъщност, това е артистичното му прозвище. Този човек е измамил доста руски клубове. Със сигурност знам, че се е опитал да измами Терек Грозни и Рубин Казан”, допълни адвокатът.

Попитан дали има сигурни доказателства Батков каза: „Аз нямам доказателства. Тях трябва да ги има и да ги е събрала Прокуратурата. Хвърлих бомбата, защото съм сигурен в това, което казвам. Нека ме съдят, тогава в съда ще си дам и моите доказателства. На когото трябва, когато трябва и каквото трябва съм го казал”, заяви босът на Левски София.

Тодор Батков категорично отрече да е участвал в залагания на мачове. Той си спомни, че на младини е играл Тото 2, а веднъж през 1992 година е играл на ролетка в казино, но се отказал от подобни развлечения. „Играл съм тото в троен фиш”, сподели бизнесменът.

„Издържането на клуб е някакво апостолство, което граничи с мазохизъм. Искам законът да бъде прилаган по един и същ начин за всички клубове. Не може ЦСКА да дължи 6 милиона, а аз нищо! Те с какво са повече от Левски? Смешно е да се оправдават с думите, че са от вчера начело на клуба и друг е виновен”, допълни собственикът на Левски София.

„Надявам се офицерът от ГДБОП да ви каже сам кой е. Ще ви кажа само, че е от Перник”, заяви Батков и вдигна настроението на репортерите.

„Не знам какво ще стане, тъй като никой не реагира. Извършителите се водят неизвестен извършител. Какво да ви кажа повече”, завърши по въпроса Тодор Батков.