Изпълнителният директор на Ботев Пловдив Тервел Златев заяви, че отлагането на заседанието на Апелативната комисия е в ущърб на плановете на ръководството на „канарчетата”: „Решението на тази комисия касае много организационни въпроси, които в Ботев трябва да решим. Сроковете вече са много кратки. Мачовете за Лига Европа са на 3-и и 10-и юли. На една от двете дати ние ще домакинстваме в Бургас. Искаме да подготвим сезонните карти, цените им и нашите фенове да ги закупят. Искаме да предложим политика, която е насочена изцяло към тях. Това решение ни спъва, тъй като в момента сме с висящо наказание от 3 мача!”

Златев разкри и защо се е стигнало до отлагането на днешното заседание на АК: „Бяхме надлежно призовани да се явим на заседанието на Апелативната комисия днес, тъй като внесохме жалба относно решение на Дисциплинарната комисия във връзка с инцидентите във финала за Купата на България с Лудогорец в Бургас. Минути преди да започне заседанието бях известен от председателя на Апелативната комисия, че същата няма кворум и заседанието се отлага за 24 юни от 14 часа!”

„В нашата жалба посочихме доста подробно мотивите ивъзраженията срещу решението на Дисциплинарната комисия. Но сега не искам да коментирам предварително дали ще уважат жалбата ни. Смея да твърдя, че в Апелативната комисия има достатъчно добри юристи и професионалисти, които да вземат най-правилното решение. Ние държим да се взема решение на база на дисциплинарният правилник, нормативната база и документи на БФС”, завърши един от босовете на Ботев.