Новият изпълнителен директор на Ботев Пловдив Тервел Златев заяви на първата тренировка на тима, че бъдещият треньор Любослав Пенев с работата си ще развие проекта на "жълто-черните".

"Той е сред хората, които могат да извлекат максимума от футболистите. Любо е запознат с обстановката в България, той беше нашият първи вариант за нов треньор. Искам да му благодаря, че изяви желание да работи в нашия клуб. И националният отбор, и клубният ни футбол ще спечелят", заяви шефът на "канарчетата".

"Изчаквахме решението на БФС и още не сме договорили с Пенев. Не сме провеждали задълбочени разговори, предстои през уикенда да се уточним. Ще изчистим детайлите по неговия договор и след това той ще започне работа. Нашето предложение към него е за договор със срок от една година", добави Златев.

Изпълнителният директор на Ботев добави, че запитването към Любо е направено след като Станимир Стоилов и Димитър Димитров - Херо се оттеглиха от клуба.

"Ръководството и собственикът г-н Василев неколкократно изрази подкрепата си за Мъри и Херо. Те сами взеха своето решение, преди това не са водени преговори с никого. Това стана след обявяването на тяхното решение. Идеята за Любо е отново на ръководството и собственика. Не е тайна, че Пенев е един от най-успешните български треньори през последните години. С неговото привличане ще подобрим нивото на футболистите, ще подобрим отношенията с феновете и ще започнем ново начало. Ще тръгнем в истински позитивна насока. Апелирам към нашите фенове да си подадем ръка", каза още Тервел Златев.